Emil redo för efterlängtad SHL-debut

Efter fem säsonger i allsvenskan är det i vinter dags för nästa steg. Emil Berglund väntas inom kort få göra debut i högsta serien med sitt Timrå IK. – Sjukt roligt. En barndomsdröm, säger Väsbysonen.

  • Publicerad 15:00, 14 sep 2018

Vi kommer spela en fartfylld hockey och vara ett hårt jobbande lag

Redan inför säsongen 2007/2008 flyttade Emil upp till Timrå. Han flyttade upp till Medelpad med pappa Charles som då blev tränare för klubbens a-lag. Därpå har centern jobbat sig upp inom TIK.  

2013/14 tog Emil Berglund sedan steget upp till a-laget och fick spela 50 matcher under debutsäsongen. Nästan 250 allsvenska matcher har det totalt blivit för den idag 24-åriga Stora Albysonen.

Efter en lyckad säsong i vintras gick Timrå IK upp till SHL – och nu i helgen börjar äventyret.

– Sjukt roligt. Det är en barndomsdröm såklart att få spela i högsta serien, säger Emil som var assisterande lagkapten 2017/18 liksom i vinter.

En dryg handfull spelare har spelat ihop sedan Emil klev upp i a-laget. Tillsammans hjälpte de till att spela upp laget till högsta serien igen.

– Det har varit en kul resa och extra roligt att får göra det ihop med dessa. Det känns stort att ha varit med och bidragit till att ta upp Timrå igen.

Med sina 35 säsonger i högsta ligger Timrå på plats 13 i maratontabellen. Men till denna säsong är de nykomlingar och är kanske ett lite oskrivet blad.

– Vi har ett ungt lag som är väldigt utvecklingsbart. Alla i laget vill verkligen framåt och jobbar stenhårt för att utvecklas varje dag. De flesta i laget har sina bästa år framför sig, säger Väsby IK-fostrade Emil och fortsätter:

– Vi kommer ha fyra kedjor som vill offra livet ur oss på isen. Timrå ska vara jobbiga att möta.

Vad kommer känneteckna Timrå IK i vinter?

– Vi kommer spela en fartfylld hockey och vara ett hårt jobbande lag. Det gäller för oss att visa karaktär och moral och vara tuffa att möta. Vi står för fart och fläkt, och det ska vi fortsätta med. Det ska vara tufft att komma till NHK Arena.  

I premiären, lördag 15 september, väntar Linköping borta. För nykomlingen handlar det främst att klara ett nytt kontrakt i vinter.

– Ja, att klara oss kvar är det primära målet vi har och det vi alla siktar på. Vi kommer in i SHL med en ödmjuk inställning, men absolut inte en överdriven respekt. Det ska inte vara naivt. Samtidigt måste vi även kunna njuta och ha kul där ute.  

Mer Emil Berglund

Ålder. 24 år, född 1994.

Uppväxt: Stora Alby, Upplands Väsby.

Moderklubb: Väsby IK HK.

Aktuell: Väntas göra sin SHL-debut inom kort för Timrå IK.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00