FEMTON. Emma, 22, har totalt gjort 15 mål i allsvenskan. Foto: Anders Ekström

Emma Jansson blir Hammarbys damlag trogen

Trots att Hammarby åkte ur damallsvenskan blir Emma Jansson kvar i damlaget. – Jag vill vara med på den roliga resan att ta Hammarby tillbaka, säger hon om påskriften.

  • Publicerad 17:00, 6 dec 2018

Inför denna säsong återvände Emma Jansson till Hammarby efter två säsonger i Eskilstuna och Örebro. Visserligen gjorde 22-åringen, från Norrviken, sex mål för Bajen men hon kunde ändå inte förhindra att laget blev näst sist – och åkte ur.

Men Emma, som totalt spelat tre och halvt år i Hammarby, väljer ändå att stanna på Södermalm. Nyligen förlängde anfallaren sitt kontrakt med två år.

– Detta har känts som ett självklart val från början. Jag vill vara med på den här roliga resan att ta Hammarby tillbaka till damallsvenskan, säger Emma till klubbens hemsida.

"Inget mellanår"

Trots att hon har spelat drygt fyra säsonger i högsta serien ser hon inte elitettan som något dåligt för hennes karriär.

–Jag ser inte det här som något mellanår, jag ser det här som en början på någonting väldigt intressant och bra. Och jag är övertygad om att 2019 kommer vara ett år då jag tar många steg i min egna utveckling, både på och utanför planen.

Förutom sex mål i serien blev hennes påse mot jumbon IFK Kalmar framröstat som "årets mål" på Bajengalan. 22-åringens kanonskott i krysset fick 52 procent av alla röster.

Emma Jansson

Ålder: 22 år, född 1996

Uppväxt: Norrviken

Moderklubb: IFK Sollentuna

Andra klubbar: Örebro, Eskilstuna Utd

Trivia: Vann EM-guld för F19 2015.

Aktuell: Klar för två nya säsonger med Bajen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sval bostadsmarknad stoppar nyproduktion

Nyheter Bostäder i Tureberg läggs på is Försäljningen av nyproducerade lägenheter går trögt. Peab pausar nu byggnationen av 110 nya lägenheter i Tureberg eftersom inte tillräckligt många har blivit sålda.fredag 18/1 8:00

Sollentunabo fast i Skatteverkets granskning

Nyheter Försökte undanhålla miljonbelopp En man som bor i Sollentuna har blivit påkommen med att inte redovisa inkomster, moms och arbetsgivaravgifter som han ska. Han måste nu betala nästan 2,8 miljoner kronor till Skatteverket.torsdag 17/1 14:06

Hyllad Gärdestad-konsert tillbaka

Nyheter Ny artist tar plats på scenen Succéföreställningen This is Ted kommer snart att spelas ännu en gång i Sollentuna. Och den här gången dyker ett ny artist upp vid sidan av Janne Schaffers på scenen.onsdag 16/1 12:40