FEMTON. Emma, 22, har totalt gjort 15 mål i allsvenskan. Foto: Anders Ekström

Emma Jansson blir Hammarbys damlag trogen

Trots att Hammarby åkte ur damallsvenskan blir Emma Jansson kvar i damlaget. – Jag vill vara med på den roliga resan att ta Hammarby tillbaka, säger hon om påskriften.

  • Publicerad 17:00, 6 dec 2018

Inför denna säsong återvände Emma Jansson till Hammarby efter två säsonger i Eskilstuna och Örebro. Visserligen gjorde 22-åringen, från Norrviken, sex mål för Bajen men hon kunde ändå inte förhindra att laget blev näst sist – och åkte ur.

Men Emma, som totalt spelat tre och halvt år i Hammarby, väljer ändå att stanna på Södermalm. Nyligen förlängde anfallaren sitt kontrakt med två år.

– Detta har känts som ett självklart val från början. Jag vill vara med på den här roliga resan att ta Hammarby tillbaka till damallsvenskan, säger Emma till klubbens hemsida.

"Inget mellanår"

Trots att hon har spelat drygt fyra säsonger i högsta serien ser hon inte elitettan som något dåligt för hennes karriär.

–Jag ser inte det här som något mellanår, jag ser det här som en början på någonting väldigt intressant och bra. Och jag är övertygad om att 2019 kommer vara ett år då jag tar många steg i min egna utveckling, både på och utanför planen.

Förutom sex mål i serien blev hennes påse mot jumbon IFK Kalmar framröstat som "årets mål" på Bajengalan. 22-åringens kanonskott i krysset fick 52 procent av alla röster.

Emma Jansson

Ålder: 22 år, född 1996

Uppväxt: Norrviken

Moderklubb: IFK Sollentuna

Andra klubbar: Örebro, Eskilstuna Utd

Trivia: Vann EM-guld för F19 2015.

Aktuell: Klar för två nya säsonger med Bajen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Brand på Järvafältet under kontroll

Nyheter Flygförbud har släppts efter riskbedömning Branden på Järvafältet är under kontroll. Sedan tidig tisdag morgon vattenbombas platsen med helikoptrar.tisdag 18/6 9:36

Explosionsrisk efter brand på Järvafältet

Nyheter Militären har kopplats in En brand härjar på ett gammalt skjutfält på Järvafältet. Området är avspärrat både på land och upp i luften på grund av sprängrisker.måndag 17/6 18:53

JUST NU: Stor skogsbrand vid Arlanda

Nyheter "Sprider sig snabbt" Det rasar en skogsbrand vid Arlanda.måndag 17/6 15:19
Stockholm Direkt