En fantastisk debutsäsong

Som rookie på LPGA Touren med en slutlig 75:e plats på världsrankingen och en hel hög med framskjutna placeringar och spel i Solheim Cup kan Madelene Sagström summera säsongen med glädje. – Jag har haft en jättebra och rolig säsong som varit över förväntan, berättar Madelene.

  • Publicerad 15:10, 30 nov 2017

Efter en trevande inledning med lite småskador och missade finalspel så lossnade det för Madelene på den 4:e deltävlingen på LPGA-Touren.

Genombrottet kom då hon gick vidare till finalspel i Kia Classic på Aviara Golf Club i Carlsbad, Kalifornien.

Efter det började spelet och resultaten rulla på plats för Madelene Sagström.

Hon var med och hade toppkänning i många av de totalt 24 tävlingar som hon ställde upp i och som bäst blev det en tredjeplats i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship.

Vilka har varit höjdpunkterna på säsongen?

– Solheim Cup är den största, det har ju varit min flickdröm som golfare. Att jag klarade kortet för LPGA även nästa säsong är en annan såklart. Asien touren var en annan och tourfinalen, säger Madelene.

Vad har det varit det bästa med spelet?

– Det är små saker i spelet, men det bästa är att jag får hålla på med det jag älskar – spela golf på den allra högsta nivån. Under hela året så har det varit lite upp och ner som det kanske ska vara en första säsong, men jag har lärt mig otroligt mycket under den första säsongen, konstaterar Madelene.

Vad händer nu?

– Jag har ledigt ett par veckor och har min mamma på besök, vi har det mysigt ihop och gör saker som jag annars inte hinner med. Sedan ska jag ta tag i träningen igen fram till jul då familjen kommer över till USA och firar med oss. Efter det så blir det att börja jobbet med nästa säsong, avslutar en nöjd och glad Madelene.

Sagströms 2017

Madelene Sagström har i år spelat 24 tävlingar.

Hon har klarat 15 kval.

På dessa 24 starter har det blivit fyra topp-10-placeringar.

Som bäst har Madelene en tredje plats i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship.

Hon har i år en snittscore om 71,47 på 75 ronder.

Bästa score på en rond: 65 slag (-6), i ShopRite LPGA Classic Presented by Acer på Stockton Seaview Hotel and Golf Club, Bay Course.

Bästa totalscore: -11 (66-66-73-68) i Sime Darby LPGA Malaysia.

35 av årets 75 ronder har varit under par.

Vid 20 tillfällen har det noterats scorer på under 70 slag.

Världsrankning: Madelene Sagström är numera Sverigetvåa på världsrankingen efter Anna Nordqvist.

Inspelade pengar 2017: 412 574 USD (3 363 262 kr).

Världsranking: 75

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15