Enköpingsbo med ljus framtid

20-årige enköpingsbon Patric Segersköld är laddad för en ny endurosäsong. Mest siktar han på Stångebroslaget i juli. – Jag hoppas kunna få ett bättre resultat än tidigare år, säger han.

  • Publicerad 15:38, 13 mar 2017

Jag tävlade inte för att vinna, jag tävlade för att ha kul och det gör jag än i dag

Patric Segersköld har bott i Enköping hela sitt liv. Han växte upp i Haga och som 12-åring flyttade han in till Munksundet tillsammans med sin familj där han bor nu.

När Patric var liten tog hans pappa med honom till endurotävlingar och enduron har suttit i sedan dess.

– När jag var liten och inte hade någon cross så var min största dröm att få kicka igång en hoj för jag tyckte det var så coolt och jag ville känna den känslan som de "stora grabbarna" hade, berättar Patric med ett leende.

Vid fem års ålder började Patric själv köra cross lite smått.

Hans föräldrar hade köpt honom en egen liten cross som han fick använda. Dock var han tvungen att ha ett uppehåll från enduron när han var sju år till han var tolv då det blev alldeles för dyrt att köra enduro.

Men han började igen sedan han sparat ihop egna pengar varje födelsedag och han kunde köpa sig en alldeles egen större cross för sina egna pengar.

– Pappa fick mig att börja med enduro och berättade hur roligt det var. Jag ville därför börja tävla i sporten, men jag tävlade inte för att vinna, jag tävlade för att ha kul och det gör jag än i dag, förklarar Patric.

Han kör för FMCK Enköping som är försvarsmaktens enduroklubb.

Han har ställt upp i omkring 50 olika tävlingar, och har tagit sig upp till topp 20 någon gång, men han berättar även att han inte riktigt har så mycket koll på var han placerar sig då han endast kör för att det är kul, och en bra placering är bara en bonus.

– Jag har kört tävlingen Stångebroslaget fem eller sex år i rad. Det har gått bättre och bättre för varje år och man vet mer vad man ger sig in i liksom, men jag är såklart fortfarande jättenervös vid start och tappar allt. Det blir som blankt i huvudet just då, men efter ett varv ungefär så brukar det komma tillbaka och det är då man ger järnet och gör sitt bästa.

Patric Segersköld berättar lite om hur han förbereder sig inför tävlingen och där ingår bland annat träning tre till fyra gånger i veckan.

På träningen kör han en bana och det finns flera olika banor beroende på vad man behöver träna på. Exempelvis så finns det en bana speciellt för kurvtagning.

– Jag känner mig väldigt taggad, jag känner utmaningen och satsar på ett bättre resultat detta år, men först och främst ska jag ha kul, säger han.

Stångebroslaget

Startades: år 1994.

Tävlande: Mellan 400-600 startande.

Längd på banan: Man kör tre varv, vilket motsvarar ca 2.2mil.

Klasser: Det är olika klasser både för olika åldrar på förarna och olika motorcyklar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15