Gustaf Walldén var bland de Enköpingsungdomar som deltog i samma tävling som världselitsimmare i Stockholm.

Enköpingsungdomar tävlade i Swim Open

Swim Open är en av Sveriges största simtävlingar. Där deltog flera ungdomar från Enköping tillsammans med världsstjärnor.

  • Publicerad 09:44, 11 apr 2018

Tävlingarna hölls på Eriksdalsbadet i Stockholm. Bland de namnkunniga deltagarna fanns Sarah Sjöström, Simon Sjödin och Johannes Skagius.

Men även flera internationella toppnamn som EM-mästarinnan Jenna Laukkanen och Ruta Meilutyte med olympiskt guld på meritlistan.

Tävlingen hade lockat över 1000 simmare från 28 länder.

Några som lyckats kvala in till tävlingen var Enköpingsungdomarna Matilda Olausson, Adelina Walldén och Gustaf Walldén. De noterade flera fina tider.

Matilda Olausson simmade 100m bröstsim på tiden 1:21,17 och klarade därigenom kvalgränsen till sommarens svenska ungdomsmästerskap i simning (SUM-Sim).

Adelina Walldén och Gustaf Walldén, som är klara för SUM-Sim sedan tidigare, simmade på fortsatt bra tider och noterades för tre nya personliga rekord vardera.

Även Emilia Boberg hade kvalat in till Swim Open, men blev tvungen att avstå på grund av skada. Samtliga har SK ENA som moderklubb men tillhör Västerås Simsällskap sedan i höstas.

Bålstatjejen Tova Magnusson, som tävlar för SS04, simmade flera fina lopp med personliga rekord i fyra grenar och med klarad kvaltid till Grand Prix på 100m fjäril. Tova är sedan tidigare klar för sommarens SUM-Sim som går i Malmö sista helgen i juni.