ERK är redo för bra säsong

Både damerna och herrarna i Enköpings RK talar om en positiv utveckling och en bra säsong 2017. Herrarna i ERK siktar på en bra säsong med ett relativt nytt lag som på sikt skall vara med och tampas om SM-Guld.

  • Publicerad 14:36, 19 maj 2017

Vi har ökat vår lägstanivå från förra året.

Spelande tränaren Tim Johansson berättar om en bra och lovande förberedelse.

– Den har varit riktigt bra, helt klart en av våra bättre på länge. Framförallt har vi fått in i killar underifrån som förstår vikten av en bra försäsong.

Hur har ni tränat?

– Vi har tagit hjälp av Johannes Karlsson på Atletverkstan, där vi har tagit träningen till en ny nivå och fått nya influenser. Ska bli kul att se vad den träningen har för inverkan i matchsituation.

Förväntningar på säsongen?

Våra förväntningar är att fortsätta utvecklas individuellt och som lag. Jobbar vi på det och har det i fokus tror jag vi kan prestera bra resultat i år.

Vilka blir topp tre i Allsvenskan?

Jag tror Exiles vinner i år igen, de har fortfarande den bästa truppen och jag har svårt att se dem tappa guldet. Jag såg finalmatchen mellan Pingvin och Exiles första året, Pingvin spelade stundtals bra rugby, har de samma trupp och samma spel i år kan de bli ett tufft lag att slå i år. Men jag tror helt klart att vi hamnar i topp 3 i år. Jag tror på ERK i år!

Nyckelspelare i ERK säsongen 2017?

Jag vill inte benämna spelare på det viset. Men vi har ökat vår lägstanivå från förra året, allt fler av våra yngre spelare har fått mer rutin och tar mer ansvar i truppen och det kommer ha en positiv effekt på säsongen.

– Och det kommer ett talangfullt gäng från P18 som tar steget in i A-laget i år som ska bli kul att se, tillägger han.

De mer etablerade då?

– Jag ser helt klart att våra landslagsspelare ska ta mycket ansvar i år. Att Robin Fransson kommer tillbaka stärker truppen mycket och det skall bli kul att se Oliver Löfgren spela i år efter denna försäsong. Jag tror han kan ta ett stort kliv framåt i sitt spel i år, avslutar Johansson.

Positivt för damerna

Damerna i ERK har sparkat i gång sin säsong och laget tror på en positiv utveckling.

– Det skall bli kul och spännande att det är i gång, säger damtränaren Nicklas Proos.

Spelet har redan börjat för damerna som lägger mest fokus på 7-manna denna säsong.

– Ja, vi har spelat en SM-kvalomgång redan och den andra spelar vi torsdagen den 25/5. Vi har svårt att få ihop ett eget 15-mannalag så vi samarbetar just nu med Linköping och det känns jättebra.

Den första omgången av allsvenskan med 15-mannaspel har även den gått i gång och det blev förlust med 22–39 mot Uppsala i en jämn match.

Vad tror ni om era chanser denna säsong?

– Vi satsar på SM-slutspel i 7-manna och att bli ett mittenlag i 15-manna, det är två rimliga mål att sätta den här säsongen.

Vad har du för nyckelspelare i truppen?

– Det blir Emma Skagerlind med sin rutin och hon är ju landslagstjej, Paulina Toresäter är en framtidens spelare som just nu knackar på dörren till landslaget och rutinerade Sara Lennvall som alltid är nyttig och viktig för laget, avslutar Proos.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15