På Korsängen. I kalla vintern ligger snön vit på rugbyplanen. Här ska det spelas elitserierugby i vår igen. Foto: Kent Lundqvist

ERK på väg ut ur skuggan

​Efter ett par säsonger i skuggan­ av sina glansdagar med SM-tecken och andra framgångar har det vänt för Enköpings RK. ERK har lämnat bakgården och är nu åter i finrummet i svensk herrugby.

  • Publicerad 09:06, 3 mar 2017

Det viktigaste är att vi har känslan att vi går framåt.

Satsningen är hemvävd med tålamod.

Spelande tränare är Tim Johansson, som inte vill ge för stora förhoppningar inför säsongen:

– Vi behöver fortfarande bygga på det vi har och fortsätta öka vår ­lägstanivå. De yngre i laget behöver utöka sin rutin genom att spela mer och förbättra den fysiska statusen. Allt det tar tid, säger han.

Hur har tiden på bakgården varit?

– ”Bakgården” har varit som vi förväntat oss i laget. En transportsträcka. Vi visste vilken kapacitet vi hade inom laget och det bevisade vi rätt klart förra året.

Tim Johansson lyfter särskilt fram att de som spelade förra året var 20-21 år.

– Det var också därför vi redan det året vi åkte ur ville att förbundet skulle utöka Elitserien till sex lag, som de gjort inför i år, säger han, och fortsätter:

– Vi visste att vi hade nivån inom oss. Tyvärr ansåg inte tävlingskommittén detsamma och vi fick tyvärr spela på ”bakgården” ett år – men oavsett varför vi hamnade där måste man anpassa sig till situationen och göra det bästa av allt.

Förra året kunde ERK bygga självförtroende hos många spelare och spela utan någon direkt press på sig själva.

– Det finns självklart positiva aspekter att ta från det året.

Nu är ni i finrummet igen, vad tog er dit?

– Vi borde varit här redan för ett år sedan, som sagt. Det har inte varit ett frågetecken om vi klarar av det. Resultaten mot Trojan i semifinalerna visar helt klart vilken nivå vi är på.

Under 2016 jobbade ERK upp ett momentum och fick bra flyt i spelet.

– Våra system klickade bra och vi förstod våra roller i system och på plan. Det gjorde att vi kunde styra många av matcherna förra året och på så vis vinna.

Vad siktar ni på denna säsong?

– Ska jag vara helt ärlig är målet inte att vinna i år. Vårt mål är att fortsätta utvecklas och det tycker jag vi gjort de senaste ett och ett halvt åren och förhoppningsvis gör vi även det ett par år framåt till.

När kommer resultaten?

– Det viktigaste är att vi har känslan att vi går framåt i utvecklingen, resultaten kommer komma därefter, säger Tim Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15