Stark prestation. ESK klarade som nykomlingar med god marginal att bli kvar i division ett. Beata Olsson vann den interna skytteligan (och kom femma sammanlagt). Foto: Kent Lundqvist

ESK-damerna nådde målet

Enköpings SK klarade nytt kontrakt i division ett som nykomlingar och ett uträknat Fanna BK var enstaka poäng från att gå upp i division ett. – Vi är glada och stolta över att ha klarat vår målsättning för i år, vilken var att säkra kontrakt för spel i division ett även 2018, säger ESK-tränaren Lovisa Delby.

  • Publicerad 16:35, 15 okt 2017

Jag är mycket stolt över vad samtliga spelare och ledare presterat

Fast laget hade ett annat mål också. Och det var nära.

– Vi var tre poäng från att lyckas med det lite mer specifika målet, som flertalet av spelarna och ledarna hade, en topp 6-placering, berättar ESK-tränaren Lovisa Delby.

Nu kom laget åtta.

Inför säsongen värvade ESK Dam in ett antal spelare. De kom in i gruppen på ett bra sätt, både på och utanför planen och inledningen på säsongen kändes positiv.

– Vi inledde med en bra försäsongsträning där Johannes på Atletverkstan bidrog mycket till vår styrka och rörlighet. Arbetet tog vi med oss ut på fotbollsplanen, och fortsatte med övningarna där, när tiden var inne för bollträning.

Slitsamt

Trots ganska skapliga förberedelser så blev det en slitsam säsong som nykomlingar i division ett.

Laget drabbades av flera skador och sjukdomar under året. Dessutom var truppen ganska tunn redan från början.

– Jag som tränare är mycket stolt över vad samtliga spelare och ledare presterat denna säsong. Oavsett om man deltagit samtliga träningar och matcher eller bara kunnat vara med sporadiskt.

Alltid redo för match

– Vi har bemannat två divisioner och alltid åkt till match på utsatt matchdatum, oavsett fullt lag eller inte. Vi har gått in för att göra en bra match och åkt hem med huvudet högt, oavsett vinst eller förlust. Tjejerna har krigat och trott på det vi gjort, säger Lovisa Delby.

Spelarna är trötta och lite slitna, men pratar redan om nästa säsong.

– De vill ta ytterligare kliv, dels i sin egen utveckling dels som lag. Jag önskar dem de finaste förutsättningar som går, säger Delby.

Hon berömmer alla de övriga som jobbar runtomkring laget för att allt ska fungera.

– Utan dem hade vi inte varit här. Det är ett gäng både galna, roliga men framför allt mycket kompetenta människor som får delarna att pusslas ihop, avslutar ESK-tränaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15