Många cuper. Hela vintern har det spelats ungdomscuper i Enköping. I helgen är det dags för U16-lagen att mötas. Bilden från U15-turneringen då ESK mötte Leksand. Foto: Håkan Hagman

ESK U-16 siktar på triumf

I helgen spelar ESK ishockey U-16 sista Stora Coop Cup för i år, den nionde totalt. Förra cupen vann ESK U-15 i en dramatisk final, nu siktar ESK U-16 på att göra om prestationen. – Vi siktar självklart på att vinna cupen, men även att få riktigt roligt. Det ska bli kul att lära känna andra lag som vi inte har mött tidigare, säger Viktor Eriksson, ESK:s tränare.

  • Publicerad 08:39, 12 apr 2019

ESK: arrangerar Stora Coop Cup varje år.

Den här helgen fredagsöndag ska åldersklassen 03 och senare spela i U-16. En av ESK:s tränare är Viktor Eriksson – som även tidigare har spelat turneringen – och han är glad över utvecklingen av cupen.

Jag tycker det är jättekul, speciellt för Enköping, säger Viktor Eriksson.

I år är det 12 lag med i Stora Coop Cup, rekordmånga lag i U-16. Tränaren tror anledningen till att cupen har växt i popularitet på senare år är att ESK har haft många bra cuper i rad,

Han säger även att klubben har skött allt jättebra. Att de har två ishallar numera har också spelat en stor del i det hela menar han.

ESK har haft många bra cuper i rad, de sköter allt bra plus att vi har två ishallar som har spelat en stor roll, säger Viktor Eriksson.

Vad ser ni fram emot?

Vi ser fram emot att ha roligt och se den här cupen som en utbildning, det ska även bli väldigt kul att möta många olika lag som vi inte har mött tidigare. Timrå ska vara med och deras ungdomslag är väldigt bra, säger Viktor Eriksson.

Tränaren säger att de inte har något speciellt spelsätt, men farten kommer vara väldigt viktig för ESK menar Viktor Eriksson.

– Vi gillar att spela med fart, många lag hänger inte med oss i slutet av matcherna på grund av vårt matchtempo, säger Viktor Eriksson.

Hur förbereder ni er inför så många matcher?

– Vi har inte förberett oss på något speciellt sätt, men vi har tränat på bra, vi är ett lag som alltid har lagt ner mycket tid på att vara i bra fysisk form, säger tränaren.

Premiärpucken släpps 14:50 under fredag mellan ESK och Troja-Ljungby HC i Bahcohallen.

Deltagande lag

Fakta vilka lag som är med:

Enköpings SK HK

Wings HC

Boo HC

Sollentuna HC

Strömsbro HC

Troja-Ljungby HC  

Hässelby/Kälvesta HC

Timrå IK

Tranås AIF

Västerviks IK

Falu IF

Kumla Hockey

Visa merVisa mindre

Midsommarlunkare måste hålla avstånd denna gång

Sport Löpartävlingen Midsommarlunken hålls på ett annat sätt i år. Deltagarna får dela upp sig i lag och sporta på var sitt håll för att minska smittspridningen.onsdag 10/6 9:37

Fanna sparkar huvudtränaren

Sport Med bara en månad kvar till seriestart sparkar Fanna BK A-lagstränaren Alexander Alan.onsdag 6/5 10:45