Ett steg närmare Europaeliten

Josefin Odenring från Enköping har tagit stora steg mot Europaeliten. Hon har kvalat in på Europatouren och förberedelserna är i full gång. – Nu har vi skapat en tydlig och bra plan som jag ser fram emot att genomföra med hårt arbete, berättar Odenring.

  • Publicerad 22:19, 11 mar 2017

Det är en dröm som kommer gå i uppfyllelse.

Enköpingsgolfen är inte bara Madelene Sagström.

Josefin Odenring ser fram emot ett spännande 2017.

– Så här års blir det mycket fokus på teknik i sving och puttning, samt mycket fysträning, berättar hon.

Hon lägger även en hel del tid på administrativa saker, som sponsring, planering av resor och slutför förra årets bokföring.

– Att vara golfproffs innebär mycket pappersarbete vilket många kanske inte tänker på, säger hon.

De senaste veckorna har hon också utvärderat 2016 och planerat för 2017 och framtiden tillsammans med alla personer i hennes nätverk.

Hur ser du på säsongen?

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få debutera på Europatouren i år. Det är en dröm som kommer gå i uppfyllelse.

Vad betydde det att Europatourkvalet gick så bra?

– Det gav mig väldigt mycket självförtroende och energi till att fortsätta jobba vidare för att utvecklas. Det är värdefullt att få ett kvitto på att all den träning jag lägger ner ger resultat.

Vad har du satt upp för mål den kommande säsongen?

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla mig själv och mitt golfspel i år. Ett av mina mål är att öka slaglängden med min driver cirka 15 meter. Det skulle göra stor skillnad i mitt spel.

Hur ska det gå till?

– Jag ska utveckla det genom viss teknikförbättring i svingen samt mycket hårt arbete i gymmet med fokus på explosivitet.

Fler mål?

– Mitt största mål för året är att spela till mig en full kategori på Europatouren inför 2018. Jag ser det som positivt att få spela några tävlingar där i år för att vara med och se och lära, för att sedan under nästa år kunnat spela där på heltiden. Det är planen som jag just nu jobbar för att uppnå, avslutar Odenring

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15