Tillskott. Heval Rem­azan är ny målvakt i EHF. Foto: Kent Lundqvist

Få lag är bättre förberedda

Herrarna i Enköpings HF har lagt en grymt bra försäsong bakom sig och nu väntar en mycket spännande säsong i herrettan.

  • Publicerad 09:07, 29 sep 2017

EHF dam siktar högt

Förutsättningarna har inte varit de bästa, men det har man nu lagt bakom sig i EHF herr och årets upplaga är kanske seriens bäst tränade lag.

– Jag har svårt att se att något annat lag i division 1 tränat så mycket och så bra som killarna har gjort på försäsongen, säger tränaren Anders Skogäng.

Under våren tränade laget mycket boll med fys, sedan körde spelarna egen träning under uppehållet.

Vältränade

– De kom tillbaka med mycket bra resultat. De har ökat i både vikt och i relativ styrka, vilket testerna visade med tydlighet, berättar Skogäng.

Vad kommer vi få se för nyheter i spelet?

– Med tanke på hur vår trupp ser ut i åldersstruktur och handbollsmognad på denna nivå så har vi lagt om en hel del i spelen. Vi fokuserar på ett aggressivt spel defensivt och spelet med boll är det tempo, mod och tålamod som gäller. Vi har även tittat en hel del på specialspel för att hitta överraskningsmoment.

Var ligger förväntningarna på säsongen?

– Vi ska kriga för ett nytt kontrakt och jag ser inte det som en omöjlighet. Det kommer handla mycket om att värdera och hantera enskilda matcher och vi ska definitivt inte förlora matcher för att vi är yngre än de flesta i serien.

Många äldre har lämnat sedan fjolårssäsongen (några har slutat, andra har bytt klubb), men Skogäng tror på sitt lag:

– Det ska tävlas om poängen och bästa laget ska vinna matcherna, säger Skogäng.

Hur ser du på truppen?

– Det är en ung trupp med massor av kunskap, det ska vi nyttja på allra bästa sett. Vi har fått in en ny målvakt i Heval Remazan och det var bra och viktigt, avslutar EHF-tränaren.

Division 1 norra

Lagen i serien:

Täby HBK (upp från div 2)

Kungsängens SK (upp från div 2)

Bodens BK HF (upp fr div 2)

VästeråsIrsta HF (ner från allsvenskan)

HK Sikwing/Troja

Uppsala HK

Mantorps IF HF

Tumba HK

HK Tyrold

HK Eskil

Brännans HF

Enköpings HF

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15