Falk och Pellfolk om söderlagen

Fredrik Falk och Linus Pellfolk har färsk koll på de fem lagen från söder. Falk spelade i höst nio av 13 matcher med Nybro innan han vände hem till ”svinstian”. Pellfolk kom hem till den här säsongen, i fjol mötte han söderlagen med Mariestad.

  • Publicerad 13:00, 28 dec 2017

Lagen i södra serien är strukturerade. Vår attackhockey ska störa och överraska

– Lagen i södra serien är bättre och jämnare än de från norra hockeyettan som vi mötte förra året. Men jag tror att vi kan överraska, inleder Fredrik Falk.

Han bedömer att Kallinge/Ronneby stått för största skrällen, Den andra står Dalen för. Inför säsongen var allt ljus riktat mot Kristianstad.

– Kristianstad har inte fått till det och kan förmodligen mer. Nybro, som jag spelade i, är bra. Jag tror ändå att vi har bra chans. Vimmerby har bra passningsspel, är offensivt byggt och hade klart svårare i egen zon när vi (Nybro) mötte dem. Jag tyckte inte att Dalen var bra, men de har slagit topplag och förtjänat sin plats.

Linus Pellfolk baserar sin känsla på 2016/17.

– Jag gillade södra allettan. Roliga matcher med bra inramning. Lagen är bra och det blir tufft oavsett vilka vi möter. Jag har en känsla att söderlagen inte ska gilla vårt spelsätt, de vill ha lugn speluppbyggnad i egen zon.

Fredrik Falk stöttar resonemanget:

– Lagen i södra serien är strukturerade. Vår attackhockey ska störa och överraska.

Var står ni, är ni ”fula ankungen”?

– Lite så, underdog i alla fall och det ska sporra. Jag tror att vi har någon växel till, då blir det roligt, säger Linus Pellfolk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59

Frias för dubbelmord i Väsby

Nyheter Den man som stod åtalad för dubbelmordet i november ifjol frias helt av tingsrätten. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.tisdag 17/7 11:45