Nöjd. ”Vi visade alla som inte trodde på oss att vi faktiskt kunde”, säger Sara Haeger, lagkapten i Fanna BK. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK överraskade alla

Fanna BK dam hade chansen att kliva upp i division ett om man i sista omgången av damtvåan skulle vinna över Bälinge IF, men de förlorade med 0–2. Detta till trots är det här en fantastisk säsong av ett uträknat FBK.

  • Publicerad 16:36, 15 okt 2017

– Det här var inte många som trodde på innan säsongen började, men vi har visat att vi har ett bra lag och spelarna har utvecklats hela tiden berättar tränare Reinaldo Delgado.

Lagkapten Sara Haeger beskriver hur det var som spelare under säsongen och om känslorna att missa division ett-kontraktet.

– Vi har gjort en fantastisk säsong men det var tråkigt att förlora på hemmaplan i sista omgången mot ett lag som vi vet att vi kan vinna över. Det var mycket nerver antar jag. Så här efter matchen när vi ser tillbaka på säsongen så har vi gjort mer än någon trodde.

Spelarna fick inför säsongen höra flera som trodde att de till och med skulle åka ur tvåan.

– Men vi visade alla som inte trodde på oss att vi faktiskt kunde, säger Sara Haeger.

– Vi tappade så många otroligt bra spelare förra året men det innebar att andra kunde ta steget in i A-truppen. Vilket de gjort med bravur. Den utveckling vi framförallt sett bland de unga spelarna är fantastisk. Och vilken sammanhållning vi haft, det har vart kul att spela varenda match. Tillsammans har vi varit starka, summerar Sara.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15