Fanna. Benjamin Tanovic och Patrik Bolinder, Fanna BK. Foto: Fredrik Gustafsson

Fanna BK: ”Vi går för att vinna serien”

Fannas klubbledning tror att truppen kommer att räcka till en framskjuten placering även i division 2. – Vi har kvalitéerna för att vinna. Det är inte ens kaxigt, det är sanning, säger klubbens sportchef Benjamin Tanovic.

  • Publicerad 12:44, 11 nov 2019

Enligt sportchefen har Fannas A-lag redan tolv spelare klara till nästa säsong. Totalt räknar lagledningen med att ha en trupp på 18 utespelare och två målvakter klara innan jul.

”Behöver inte förstärka”

– Förra säsongen gick vi in i säsongen med 23 spelare och slutade på 28 spelare. Det är för många. Det går inte. Vi ska vara färre i år, säger Benjamin Tanovic och tillägger:

– Egentligen behöver vi inte förstärka truppen så mycket. Det vi behöver göra är att träna mer. Mer kondis, det man såg förra säsongen var att grabbarna var tränade fram till juli. Sen blev det semester, sen såg man att grabbarna blev alldeles för slappa. Man måste träna mycket styrka och kondis.

Hur ser du på lagets chanser i Division 2?

– Nu låter det här kaxigt. Det är inte så många bra lag i tvåan. Det är två tre bra lag. Det kanske låter sjukt, men vi går för att vinna serien. Folk kommer att skratta åt oss. Men vi har kvalitéerna för att vinna. Det är inte ens kaxigt, det är sanning, säger klubbens sportchef Benjamin Tanovic.

Derbyfester nästa år

ESK fotbolls herrlag lyckades hålla sig kvar i division 2 den gångna säsongen. Vilket betyder att Fanna och ESK kommer att bli seriekonkurrenter.

– Fanna har aldrig konkurrerat mot ESK tidigare. Det här är bara bra för Enköping, säger Benjamin, som ser fram emot derbymötena med ESK.

Midsommarlunkare måste hålla avstånd denna gång

Sport Löpartävlingen Midsommarlunken hålls på ett annat sätt i år. Deltagarna får dela upp sig i lag och sporta på var sitt håll för att minska smittspridningen.onsdag 10/6 9:37

Fanna sparkar huvudtränaren

Sport Med bara en månad kvar till seriestart sparkar Fanna BK A-lagstränaren Alexander Alan.onsdag 6/5 10:45