MERITERAD. Fanny, 20, har trots sin ringa ålder fina meriter och medaljer från curlingen. Foto: Anders Ekström

Fanny siktar på tredje guldet

Tidigare har Fanny Sjöberg, 20, två guld i curlingens elitserie. Nu siktar hon och hennes lag team Panthera på att ta ett tredje.

  • Publicerad 15:10, 10 nov 2017

Ja, absolut, det är målet

Trots lagets ringa ålder kring 20-strecket är de redan nu ett mycket bra och meriterat curlinglag. Team Panthera, som tävlar för Sundbyberg, har bland annat tagit JSM-guld och framförallt JVM-guld.

Dessutom två elitserieguld (2015,2017).

Nu till helgen spelas det första sammandraget (Östersund) av två i säsongens elitserie. Team Panthera är självklart med även i år.

– Det känns bra. Vi har en bra form i laget och varit ute och tävlat mycket hittills, berättar lagmedlemmen Fanny Sjöberg som bor i Sigma.

I lagets två senaste tävlingar har de kommit tvåa. Båda var på världstourtävlingar i Kanada. Formen är med andra ord god.

–  Jag tycker att vi tränat på bra, har en gedigen försäsong i benen och dessutom en ny coach. Jag tycker att laget utvecklats mycket sedan säsongen startade.

Elitserien spelas som sammandrag med sex omgångar innan jul och sex efter. Efter det andra sammandraget nalkas slutspel.

Och Panthera vill självklart ta sin tredje titel.

– Ja, absolut, det är målet. Vi har gjort en bra säsongsinledning och det känns bra inför elitserien.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat nio matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00