Far och son på isen – i samma a-lagsmatch

På onsdagen skrällvann Vallentuna mot suveräna serieledaren Huddinge. Som ett av fyra forwardspar återfanns då far och son Paulsson. En historisk händelse.

  • Publicerad 15:40, 7 dec 2017

Han skötte sig bra.

Tidigare har Andreas och Lukas spelat en J20-match tillsammans i Väsby IK. Men på onsdagskvällen gjorde far och son, som bor i Carlsund, en a-lagsmatch ihop.

I Vallentuna BK, där de båda spelat sedan förra säsongen, skrev de igår idrottshistoria. Dessutom fick de spela i samma kedja mot serieledaren Huddinge.

– Vi spelade på tre centrar och fyra ytterforwardspar, så vi bildade ett av dessa par. Jag och Lukas fick spela ihop hela matchen och det var verkligen grymt roligt, säger Andreas Paulsson.

– Det var verkligen en kul grej som inte händer så många, säger 17-åriga Lukas. Jag har inte tänkt på det så mycket tidigare mer än att det skulle vara riktigt kul att få göra det. Men jag trodde aldrig att vi skulle spela en division 1-match ihop.

”Pålle” den äldre var glad att få spela med sin grabb.

– Det är sällan jag bli imponerad, men nu blev till och med jag det. Under säsongens gång har man tänkt tanken att det kunde ske och nu dök chansen upp.

Vad säger du om din insats mot Huddinge (2-1-vinst)? Du gjorde ju det sena 1-1-målet som innebar förlängning där ni sedan vann.

– Jag var inte så bra tycker jag själv. Men laget krigade som sjutton och vann, men jag ville mera med mitt eget spel. Mitt mål var lite flyt, men de räknas de med.

Hur gick det för Lukas då?

– Han skötte sig bra. Lukas åkte mycket skridskor och stod för en bra insats mot ett svårt och skickligt motstånd, säger ”Pålle” som själv gjorde sin 350:e match i division 1 på onsdagen.

Lukas, som vanligtvis kör i klubbens J18 och J20, var nöjd med sin a-debut.

– Huddinge är bra så det blev inte så mycket offensivt spel, men man får ändå vara nöjd. Det är inte många lag som slår dem och det var kul att få chansen, förhoppningsvis får jag det igen snart.

Och du kom ju med i protokollet när du blev utvisad.

– Ja, exakt. Man måste ju synas, ha ha.

Andreas Paulsson behöver annars ingen längre beskrivning som hockeyspelare. Den idag 41-åriga forwarden, med Väsby IK som moderklubb, har spelat närmare 450 allsvenska matcher och 350 i ettan. Sedan säsongen 2015/16 är han i Vallentuna som ligger nia i hockeyettan östra.

– Vi har slagit bra lag och kan göra riktigt bra matcher, men vi har även avgrundsdjupa dalar. Det är vår svaghet, vi har lite svårt att hålla i 60 minuter.

– Jag är inte helt nöjd men min insats så här långt. En skada har plågat mig sedan omgång 2, men det är ingen ursäkt. Jag kan bättre.

Hur var det att möta moderklubben Väsby IK (en övertidsvinst och en förlust) i höst?

– Det var mycket speciellt. I Vilundahallen gjorde jag min sämsta match i karriären så det var skönt att studsa tillbaka i hemmamatchen mot dem.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Vårdcentral i Väsby upphör

Nyheter Veritas vårdcentral Väsby upphör efter branden i våras. Landstinget har brutit avtalet med företaget bakom vårdcentralen.lördag 21/7 8:15

15-årige Einar femma på EM

Sport 15-årige Einar Lindberg från Väsby fortsätter att visa framfötterna med sin BMX-cykel. Nu senast grejade han en femteplats på EM i sin åldersklass.torsdag 19/7 17:33