Det blev inget kliv upp till Elitettan för BP:s damer i år. frv: Michelle Rojas Flores, Isabell Hammarbäck och Filippa Wallén Foto: Mikael Andersson

Färdigspelat: BP missar Elitettan

Det gick inte hela vägen. Efter en rafflande sista kvalmatch står det klart att BP:s damer inte får ta klivet upp till Elitettan i år.

  • Publicerad 09:57, 16 okt 2017

Det är klart att vi är besvikna men nu får vi börja blicka framåt

Två kvalmatcher mot Lidköping var det enda som stod mellan BP:s damer och klivet upp från division ett till Elitettan.

Den första matchen slutade 2-1 till Lidköping. En seger i den andra kvalmatchen som spelades i helgen var därför nödvändig för att BP skulle ta sig vidare.

BP siktar stenhårt på Elitettan

Och länge såg det ut att gå vägen. När bara några minuter återstod hade BP ledningen med 2-1. Men då satte till sist Lidköping ett kvitteringsmål, som också blev slutresultatet. Med andra ord blir BP kvar i division ett en säsong till.

– Vi har många unga spelare och det är en lärdom att vi måste vara bra i fyra halvlekar och inte i tre, säger lagets tränare Marcelo Fernández och fortsätter:

– Det är klart att vi är besvikna men nu får vi börja blicka framåt. Jag känner bara en enorm revanschlusta för tillfället.

"Nyheten" om BP:s namnbyte fick sociala medier att explodera

Forne landslagsspelaren: "Glad att vara tillbaka i BP"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Graffitiväggen i Tensta blir kvar – trots löftet

"Får acceptera att det är så det ser ut" Inför valet lovade M, L och KD att de lagliga graffitiväggarna skulle rivas. Spångamoderaten Ole-Jörgen Persson kallade det ett "sylvasst vallöfte". Men nu blir det ändå inte så.måndag 22/10 16:23

Då stängs Nockebybanan av på kvällarna

Så reser du istället Andra veckan i november ersätts all spårvagnstrafik på Nockebybanan med bussar från 20.45 på kvällen.måndag 22/10 16:14