Fem lokala konståkare med på SM

KK Sundbyberg fortsätter att få belöning för sin fina verksamhet. Till stundande SM i Ulricehamn har konståkningsklubben fått med fem åkare och även två reserver.

  • Publicerad 14:00, 8 dec 2019

De senaste åren har KK Sundbyberg gjort sig ett namn ute i Sveriges konståkningsvärld. Flera av deras åkare har presterat starkt i elitserien, SM och andra större tävlingar. Onekligen en stark generation KKSu:are.

Och nu kommer nästa kvitto på att Sumpan är på rätt spår. Till nästa veckas RM/SM är fem lokala åkare uttagna.

– Fantastiskt roligt för våra tjejer. Dom drömmer om att komma med så nu kommer belöningen, säger huvudtränaren Vera Pokrovskaja.

– Det är ett resultat av att tjejerna gillar att träna och lära sig. Dom gillar det dom gör. Det visar även att yngre åkare kan nå dit genom att vara kvar och utvecklas hos oss.

Tre debutanter

Två åkare kom dessutom med som reserver. Tre av de fem uttagna sundbybergarna är debutanter.

– Jag är glad för deras skull. Det blir en ny tävlingssituation men i grunden är det ju som vilken tävling som helst på isen. Det är allt runt omkring som större, mer publik och så vidare. Vi försöker därför förbereda tjejerna mentalt vad det innebär att tävla på SM.

En av debutanterna är 12-åriga Melina Arrenius. Förra året var hon reserv men nu har hon fått en ordinarie plats.

– Det känns jättekul att nu komma med och jag känner mig väl förberedd. Jag har lagt extra tid på mina program på sistone, säger Melina från Ursvik.

Melina har klassisk musik till sitt korta program och mer fantasyinspirerat i det långa. Hon siktar på en bra placering nere i Västergötland.

– Jag siktar på att placera mig topp-10.

Tre medaljer 2018

Mia Malin, 14, är något mer rutinerad och gör nu sitt tredje RM/SM. Efter två riksmästerskap (SM för yngre) väntat ungdoms-SM nere i Ulricehamn.

– Jag är en av de yngre i klassen och kommer tävla mot äldre. Det känns kul och roligt att få vara med igen, säger Mia som bor i centrala Sundbyberg.

Förra året blev det RM-brons. Hon, reserven Signe Thörn (USM-brons 2018) och Tova Lantz Harari (USM-silver 2018) tog medaljer förra året i Karlskrona.

– Väldigt kul! Jag fick till åken bra och kunde genomföra dom utan misstag.

"Siktar på att bli topp-3"

Mia har tränat hårt på sitt program, som innehåller mycket hopp och piruetter, och känner sig laddad inför nästa vecka.

– Det roligaste är såklart att tävla men även att se hur de andra utvecklats sedan sist. Jag försöker att se det som vilken tävling som helst och bara gå in och göra vad jag kan. Jag satsar på att nå topp-3 men är nöjd om jag blir topp-5.

Vera hoppas att alla fem får till sina åk och gärna blir bland de tio bästa.

– Det är svårare att komma högt i år då både Tova (Lantz Harari) och Mia bytt till en bättre klass. Man kan inte begära mer än att de gör sitt bästa. Jag hoppas att en eller flera av dom kan hamna topp-10, det vore en jättebra prestation.

KKSu:are på SM/RM

Tova Lantz Harari (Junior-SM)

Mia Malin (Ungdoms-SM)

Alicia Bergström (USM)

Melina Arrenius (RM)

Julia Dzibalova (RM)

Signe Thörn (reserv)

Elfrida Lande Lundqvist (reserv)

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är Stockholms märkligaste BRF-namn

Nyheter LISTA: Från Elda med kärlek till Läderlappen Kattrumpan, Elda med kärlek, Lyckans ost... Kan en BRF döpa sig till vad som helst? Jo det verkar faktiskt så.onsdag 8/7 16:05

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48
Stockholm Direkt