VINNARE. Emil (t v) och Jesper tog totalt två guld, två silver och ett brons på USM. Foto: PRIVAT/Anders Ekström

Fem SM-medaljer för formstark Väsbyduo

Emil Johansson och Jesper Ahlin fortsätter att imponera i sommar. Under den gångna helgens ungdoms-SM i friidrott tog Bollstanäsgrabbarna totalt fem medaljer ihop.

  • Publicerad 17:00, 14 aug 2019

I juli gjorde Emil och Jesper succé på europeiska ungdoms-OS i Azerbajdzjan. Emil tog ett guld på 400 meter och ett brons på stafetten (1000 m). Jesper kämpade till sig ett brons i kula.

Och framgångarna fortsatte på den gångna helgens ungdoms-SM.

Båda är fostrade i Väsby IK men tävlar numera för Tureberg. Tillsammans fick Bollstanäsgrabbarna fem medaljer på USM.

Jesper Ahlin, 16, började med ett silver i diskus (46,38 m).

– Det var lite svårt att få till giltiga resultat så jag få vara nöjd. Det var min första SM-medalj i diskus så det var ju stort, säger han.

Överraskande brons

Dagen därpå, i Trollhättan, blev det ett brons i slägga (52,55 m).

– Jag har egentligen inte tränat så mycket utan var med för att se och lära. Så det var lite överraskande att det räckte till ett brons.

SM:et avslutades med ett guld i paradgrenen kula (16,89). Det räckte med ett godkänt kast för att vinna.

– Jag var lite urladdad efter tidigare tävlingar och min teknik satt inte riktigt. Så det var skönt att ändå vinna guldet. Jag är väldigt nöjd med att ta tre USM-medaljer för första gången och jag är mest nöjd med min första diskus-medalj.

Två medaljer i GBG

I Göteborg gjorde Emil Johansson bra i från sig i USM. P17-klassen avgjordes samtidigt som junior-SM.

På 100 meter blev det ett silver och även ett nytt personbästa (10:69).

– Man måste alltid vara nöjd med att "persa" (tre hundradelar) och jag får även säga att jag var nöjd med silvret, säger Emil.

Guldet kom istället på 200 meter. Efter ett stabilt försöksheat slog 17-åringen till med USM-guld – och ett rejält förbättrat "PB": från 21:86 till 21:49.

– Jag gick för guldet och samtidigt persa igen. Jag hade nog blivit sur om det inte blivit nytt PB. Det var kul att ta två medaljer och jag är absolut nöjd med min insats.

Härnäst väntar troligen ungdomsfinnkampen för Väsbyduon. Jesper ska eventuellt tävla i senior-SM, medan Emil redan är anmäld till 400 meter på SM.

Väsbygrabbarnas facit på ungdoms-SM

Jesper Ahlin: silver diskus (P16), brons slägga (P16) och guld kula (P16).

Emil Johansson: silver 100 meter (P17), guld 200 meter (P17).

Fler nyheter i Vi i Väsby

Schäfern Izor gjorde knarkfynd i centrala Väsby

Nyheter Polisen fick fyrfota förstärkning i jakten på droger Hasch, narkotikaklassade tabletter och en morakniv. Det blev resultatet när narkotikahunden Izor med förare kom till Väsby för att leta droger.måndag 19/8 15:30
Stockholm Direkt