Vinnare. Zakarias Berg vann nyligen en tävling i Polen. Foto: Daniel Cannervik

Fin brottarskalp för ”Zacke”

Zakarias Berg, 23, tog sin hittills största skalp som brottare på seniornivå.

  • Publicerad 11:01, 13 sep 2018

Det var ett viktigt kvitto inför VM i oktober.

Förra helgen avgjordes en av årets tuffaste brottartävlingar i Polen. Zakarias Berg från Stenhamra imponerade stort och visade upp en imponerande brottning tävlingen igenom.

I semifinalen mötte Zakarias Berg den regerande världsmästaren Basar från Turkiet. Turken hade ingenting att sätta emot Berg som vann på teknisk överlägsenhet (8-0).

I finalen väntade ukrainaren Shyshman som inte heller kunde rubba Berg som vann med 3-1. Det var Zakarias Berg största skalp som brottare på seniornivå och det var dessutom ett viktigt genrep inför VM i oktober.

– Jätteroligt att brottas så bra på en av världens största tävlingar och att vinna på teknisk överlägsenhet mot regerande världsmästaren är nästan surrealistiskt. Det var ett viktigt kvitto inför VM i oktober, säger Berg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Oviss framtid för Martin Falkeborn

Sport Martin Falkeborns framtid är oviss när kontraktet med IK Frej nu löper ut.torsdag 15/11 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter