Finbesök hos lokalt fotbollslag

Janne Andersson lovade Denita Landegren att svänga förbi en av Sumpans fotbollsträningar. Och han höll sitt löfte. På söndagen kom förbundskaptenen för herrlandslaget på besök till konstgräset vid Dimslöjan.

  • Publicerad 17:13, 10 maj 2019

Det var under Svenska Hjältar-galan i december som frågan från förbundskaptenen kom. Den lokala idrottsledaren Denita Landegren var där för att ta emot pris som "årets sporthjälte" för sina insatser för paraidrotten. Janne Andersson, hyllad förbundskapten för herrlandslaget, delade ut priset och frågade helt sonika om han fick komma förbi på en Sumpan-träning.

Och det sa Denita självklart ja till.

– Han ville komma ner och träffa spelarna och det var självklart att han fick göra det, säger hon.

Startade 2004

Denita startade Sumpan Allstar 2004 för fotbollsspelare med funktionsnedsättningar och startade 2015 ett lag till, Sumpan United. Fotbollen har runt 45 spelare i åldrarna 6 till 58 år. På vintrarna körs även innebandy.

Fotbollsträningen sker på söndagarna nere på Dimslöjans konstgräsplan, ett stenkast från Golfängarna och precis jämte minigolfbanan. Och dit kom alltså Janne Andersson i söndags.

– Det var jättetrevligt och kul. Han stod och pratade med spelarna och tog kort med de som ville. Det blev ingen fotbollsträning utan han ville mest träffa gruppen.

Vad innebar detta för er?

– Spelarna känner väl till honom och ser ju upp till Sveriges förbundskapten. Så det är väldigt stort att att han kom förbi och svarade på spelarnas frågor. Det är inte så ofta vi får sådana här besök.

Landslagshjälte besökte

2016 kom faktiskt Kim Källström, 13 år som proffs och 131 landskamper, förbi Allstar och hjälpte till med en träning.

Men Janne slog aningen högre, tycker Denita.

– Ja, det går nog inte att toppa det tror jag.

Zlatan kanske?

– Ja, ha ha. Men han har nog inte tid, men vi får försöka bjuda in honom.

Snart premiär

Seriespelet för Sumpan startar 19 maj och i början på juni kommer det vara seriespel på Sundbybergs IP hela dagen. Då kommer runt 20 lag och 200 ungdomar på besök till idrottsplatsen.

Sumpan Allstars

Fotbollslag grundad 2004 av eldsjälen Denita Landegren för spelare med funktionsnedsättningar.

2015 startade hon även Sumpan United som också är ett fotbollslag.

På vintrarna spelas även innebandy.

Ingår sedan 2015 i Sundbybergs IK:s då nystartade sektion parasport.

Har runt 45 fotbollsspelare i åldrarna 6 till 58 år.

Tränar fotboll på söndagar vid Dimslöjan.

Spaden i marken för Ursviks västra stadsdelar

Nyheter ✓Tvärbanan ✓4 000 bostäder ✓Ursviks torg Inom några dagar börjar kalkcement vispas ner för att stärka marken inför byggandet av Ursviks västra delar – Sundbybergs mest stadsmässiga område med station för tvärbanan.torsdag 19/9 14:04

Man misstänkt för mordförsök vid Ulvsundabron släpps fri

Nyheter Kvinna är ännu inte vid medvetande I söndags fick polisen larm om att en kvinna hoppat i vattnet vid Ulvsundabron. Den man som också hittades på platsen och som anhölls, misstänkt för mordförsök, har nu släppts.onsdag 18/9 13:08
Stockholm Direkt