"Finns bara ett streck att kriga om"

På söndag startar hockeyettan östra igen. SHC kliver in i säsongen med en i stort sett intakt trupp och hoppas nu att de – ett år starkare – kan ta kliv både som lag och i tabellen.

  • Publicerad 10:00, 14 sep 2018

Att vara ett hårt arbetande lag är det som ger framgång

Det är nu bara dagar kvar till att hockeysäsongen drar igång igen. De sista förberedelserna inför premiären pågår och Sollentuna HC laddar för fullt för Nyköping borta på söndag.

Truppbygget har varit ”en levande process” under försäsongen, en del provspelare har funnits med längs vägen men truppen är nu spikad. När backen Andreas Gällstedt nyligen återvände, från en kortis i Väsby, är truppen satt och redo för säsongsstart.

Och man kan konstatera att merparten av truppen från 2017/18 är kvar.

– Vi är nöjda absolut. Det är en bra grupp att jobba med och som kontinuerligt kommer att bli ännu bättre, berättar nya headcoachen Carl-Johan Klint.

Zane Jones, Carl Graf och Erik Lyrvall är såklart kännbara tapp, men ersättarna ser bra ut på pappret. Fem nya spelare utifrån är klara för det lokala hockeygänget. I en tid då trupperna förändras mycket från säsong till säsong (konkurrenten Väsby har t.ex. 14 nya i vinter) har SHC suttit lugnt i båten och har stommen kvar.

Klint är nöjd med den han sett laget prestera hittills.

– Det tog såklart tid att lära känna spelarna på och utanför isen, men jag tycker om det jag har sett hittills. Försäsongen har, som alltid, varit upp och ner men överlag som förväntan. Vi är bra förberedda för säsong.

– Det är en grupp som driver på bra, tränar hårt och det är överlag en positiv känsla i laget.

”Klinten” är som sagt ny i a-laget, men Pelle Eklund har varit med desto längre. Drygt tio år i a-laget. Förra säsongen inleddes uselt och efter första halvan av grundserien låg Sollentuna sist. En läxa de nu har lärt sig, menar Eklund.

– Det är lite skillnad på spelarna i laget nu och då, säger ass-coachen.

– Säsongens trupp har mera erfarenhet, förra säsongen var många nya på den här nivån. Spelarna har nu lärt sig vad spel på den här nivån innebär och blivit ett år äldre. Det viktiga, som vi hela tiden präntar in, är att oavsett vem man är så måste alla ta jobbet på isen.

Eklund tror att flera spelare kan få sitt genombrott i vinter.

– Ja, det tror jag definitivt. Vi har ju ett ungt lag, men utvecklingskurvan går alla gånger åt rätt håll. Vi jobbar varje dag för att komma väl förberedda till säsongen, säger klubbikonen som hunnit bli 48 år.

SHC har en snittålder på drygt 22 år. Men det finns några lagpappor i form av Johan Fredriksson (28), Joel Norén (27), Andreas Gällstedt (26) och lagets mogna lagkapten Kim Brändström (23).       

– Professionella killar och framför allt bra förebilder. De presterar alla dagar i veckan och driver på de yngre. Deras närvaro är såklart väldigt viktig för de yngre spelarna, säger Eklund.

Och så till det viktigaste: målsättningen.  

– För mig finns det bara ett streck att kriga om och det är givetvis allettan-strecket, säger Carl-Johan Klint. 

– Samtidigt kommer det att vara en jämn serie så det gäller att från start ta poäng och det är stabiliteten som kommer att vinna matcher. Att vara ett hårt arbetande lag är det som ger framgång.

Första matchen spelas på söndag mot Nyköping (b), därpå dubbla hemmamatcher mot Huddinge (19/9) och Segeltorp.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt