JUNIORGULD. Jennie Wåhlin, Almida de Val, Isabella Wranå, Fanny Sjöberg och Margaretha Sigfridsson (coach) segrade i den gångna helgens junior-SM. Foto: Privat

Fjärde JSM-guldet för team Panthera

Team Panthera, från Sundbybergs CK, försvarade sitt JSM-guld. I finalen i Karlstad besegrades Östersunds CK med 6–4.

  • Publicerad 14:00, 18 dec 2017

Jättekul att försvara JSM-guldet

– Det känns jättekul att försvara JSM-guldet från förra året och få representera Sverige i ett världsmästerskapen igen, säger Almida de Val, spelare i team Panthera.

Curlingtjejerna från Sundbyberg har nu totalt vunnit fyra stycken JSM-guld. I början av det här året tog laget guld i junior-VM i Sydkorea, vilket var det första på flicksidan sedan 2010. En stor bedrift.

– Nu efter JSM-vinsten så ska vi försöka försvara vårt JVM-guld i Skottland. Vi kommer ladda upp genom att träna en hel del och spela ett flertal Europatourtävlingar, vilket kommer vara bra uppvärmning inför mästerskapet, säger Almida som själv bor i Sumpan.

Almida de Val gick med i Sundbybergs curlingklubb förra året och ser framemot att spela ännu ett världsmästerskap.

– Det ska bli jättekul och det är extra roligt när det är så mycket engagemang runt om. Det känns mäktigt när det är så många lag och en större publik att spela för.

– Att få representera klubben i ett världsmästerskap känns väldigt stort men främst speciellt är det att få representera sitt land i ett sånt här sammanhang.

Det har annars varit en bra säsong för Team Panthera. De har spelat flera tourtävlingar och leder nu elitserien efter den första spelomgången. Världsmästerskapen för juniortjejerna kommer spelas i mars nästa år i Aberdeen, Skottland.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stökigt i väntan på tvärbanan

Nyheter Förberedelser för kollektivtrafiken i Rissne centrum Inhägnat grönområde, avstängd parkeringsplats och en busshållplats inne på huvudparkeringen är några stora förändringar i och runt Rissne centrum. Orsaken är alla förberedelser för tvärbanan.måndag 19/8 8:15

Starka reaktioner när staden skyltade om

Nyheter Boendeilskan stor på grund av miss Årets sommarplåga i Sundbyberg blev borttagandet av tilläggstavlan om 7-dygnsparkering i anslutning till parkeringsytor runt om i staden. Stadens förtydligande information dröjde så länge att ilska...fredag 16/8 16:31
Stockholm Direkt