FINBESÖK. Ett av lagen som kommer till Solna är Barcelona. Spanjorerna har vunnit den äldsta killklassen fem av de sex senaste åren. Foto: Anders Ekström

Fler nationer i årets "Lennart-cup"

PSG, Madrid och Barcelona återvänder och i år får de sällskap av nykomlingen Bayern München. Sista helgen i maj är det dags för den nionde upplagan av cupen ”Lennart Johansson Academy Trophy” i Solna.

  • Publicerad 12:00, 20 maj 2019

Helgen 24-26 maj intas Skytteholm av några av fotbollens absolut största talanger. För nionde gången i ordningen genomförs då ”Lennart Johansson Academy Trophy”, en turnering i Solna för 13- och 14-åringar. 

Arrangören AIK är självskrivna och med i alla de tre klasserna (P13-14, F14). Övriga 27 lag kommer från hela 17 olika länder. Nytt rekord.

– Ja, det känns kul och spännande. I år är till exempel ett lag från Vietnam med och Bayern München gör debut. Att få hit ytterligare ett sådant starkt varumärke är stort för oss, berättar Riki Simic som är turneringsansvarig.  

Det kommer även ett lag från Seattle, USA. Dessutom återvänder storklubbar som PSV Eindhoven, Milan, PSG, Manchester City och givetvis Barcelona.

– Jag tror vi aldrig haft så starka lag varumärke-mässigt här tidigare. Jag upplever att intresset för ”Lennart-cupen” växt ute i världen för varje år, vilket är glädjande, fortsätter Simic.

"Unik upplevelse"

Den populära invigningen sker fredagen 24 maj och samma kväll möter AIK:s pojk- och flicklag Inter, Atletico Madrid samt Barcelona. Finalerna spelas på söndagen.

– Det är en unik fotbollsupplevelse i Norden, något utöver det vanliga. Det som är extra roligt är att nivån blivit bättre så att det blir fler jämna matcher. En annan kul detalj var att tre spelare från Ajax succélag i år spelade i cupen för några sedan.

Förra året vann Barcelona i P14-klassen medan Atletico Madrid vann både P13 och F14.

Alla matcher livesänds och entrén för samtliga tre dagar är 100 kronor. Barn under 15 år, med vuxet sällskap, går in gratis.  

Stockholm Direkt