Fokus på SM efter pallmissen

Motocrossföraren Emelie Dahl, 21, slutade fyra i EM-deltävlingen i Danmark.

  • Publicerad 09:01, 23 maj 2019

Jag är jätte­nöjd över min insats, speciellt när jag varit borta i ett år på grund av skador.

Emelie Dahl fortsätter att rada upp fina resultat på motocrossbanan. När den tredje EM-deltävlingen avgjordes i danska Slagelse nyligen gjorde Emilie Dahl sin första och sista start i EM för i år.

Emelie Dahl lyckades bäst av de svenska deltagarna och slutade femma i det första heatet och fyra i det andra vilket resulterade i en fjärdeplats totalt.

– Jag är jättenöjd över min insats, speciellt när jag varit borta i ett år på grund av skador, säger Emelie Dahl.

Satsar på SM

Emelie Dahl har bara deltagit i en av de tre EM-deltävlingar som körts hittills och visade att hon kan vara med och tampas med de bästa i Europa. Men trots framgångarna i Danmark kommer hon inte köra fler EM-deltävlingar i år för att i stället fokusera på SM.

– Nej det blir inget mer EM i år då jag vill fokusera på SM. Jag kommer kanske att köra VM i Italien och Tjeckien framöver, säger Emelie Dahl.

Emelie Dahl leder SM efter den första deltävlingen som avgjordes i Landskrona i april. Nästa SM-deltävling körs i Uddevalla nästa helg. För att kunna trimma formen ytterligare deltog Dahl även i Sverigecupen i Vrigstad förra helgen.

I Sverigecupen tävlade hon mot endast killar och trots ett fall gjorde Emelie Dahl bra ifrån sig även där.

– Jag slutade på 13:e plats i första heatet efter en vurpa och på 10:e plats i andra, jag blev totalt tolva i tävlingen mot endast killar, säger Emelie Dahl.