Formstarka BSK siktar på att gå upp en serie till

Fyra raka segrar och nu börjar det påminna om förra höstens vinstrad. Formstarka BSK har nu fem omgångar på sig att nå topp 2 och avancera uppåt i år igen.

  • Publicerad 15:00, 6 sep 2019

Att vi är ett bra lag och har ett stabilt försvarsspel.

I våras gick resultaten upp och ner för nykomlingen Bollstanäs SK. Men nu i höst har herrlaget hittat stadgan – och formen.

Andrahalvan började visserligen med en förlust men därpå har de fyra raka. Senast 3–0 mot Enebyberg. En av vinstfaktorerna är ett nytt spelsystem från omstarten i augusti.

– Vi kör 3-5-2 numera vilket passar oss bättre. Defensiven blir bättre med tre mittbackar och det blir mer tryck framåt med två centrala forwards. Det har sett mycket bättre och stabilare ut nu, säger coachen Christer Johansson.

Formen påminner om den BSK hade ifjol då laget gick upp från femman efter en bra höst. De gulgröna är trea i division 4 och har fem pinnar upp till topp 2-lagen, dock med en kamp mindre spelad. Fem matcher återstår.

– Det känns jättebra inför sluttampen, vi är tre bra lag som tampas om två platser. I helgen möts ettan och tvåan och vinner Spånga räcker det med att vi vinner det vi har kvar och inte behöver få andra resultat med oss.

Vad talar för er?

– Att vi är ett bra lag och har ett stabilt försvarsspel. Det såg inte 100 ut på våren men nu stämmer spelet bättre. Vi går för att ta en av de två topplatserna.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Effektivt Väsby vann klart

Nyheter Fyra mål på lika många minuter avgjorde Trots ett spel som hackade på en cylinder hämtade Vilda Väsby med sig tre poäng i bortamatchen mot ärkerivalerna Vallentuna BK. Nyckeln blev fyra minuter i slutet av första- och början av andra...söndag 26/1 19:40

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Väsbys nya matbutik har frukt och grönt i bankvalv

Nyheter Nyöppnat på Centralvägen Frukt och grönt ligger i säkert förvar i nya butiken på Centralvägen i Väsby. Konstigt vore väl annars. Kylrummet var tidigare bankvalv.fredag 24/1 11:50
Stockholm Direkt