Foto: Anders Ekström

Formstarkt Rotan hoppas utmana om en kvalplats

Efter en stark start på året har nu Rotebro verkligen gett sig själva chansen att nå kval. Med en dryg tredjedel kvar av säsongen är det sju pinnar upp till de åtråvärda kvalplatserna.

  • Publicerad 17:20, 7 feb 2019

Sedan är det ju lättare att jaga än att jagas

Rotebros första halva kan ni vid det här laget. Innebandyherrarna började bra, men kom sedan in i en tung formsvacka. Det blev fem förluster i rad och toppkänningen byttes ut till en anonym plats i mitten.

Men vilan över jul och nyår verkar ha gjort Rotan väl. På årets fyra matcher har de vunnit tre. Senast blev det 5–2 borta mot Sandvikens AIK.

– Vi började året bra och vinsten mot Järfälla gav en rejäl boost för självförtroendet. Förutom plumpen mot Alunda (3–5) har det känts bra och att vi är på gång, säger backen Patrik Jeppsson.

Vad ligger bakom scenförändringen?

– Vi hade ett bra snack innan jul och redde ut lite i laget, att vi alla ska dra åt samma håll och vad som krävs för att vinna. Dessutom ökade vi träningsdosen och det har gett effekt. Träningarna ser bra ut, alla vill vinna varje moment och pressar varandra, fortsätter Jeppsson.

Har känning mot topp 4

Den fina trenden har gjort att Rotan nu har lite känning mot topplaget. Sju matcher återstår och lika många poäng skiljer upp till topp 4-lagen, alltså de lagen som spelar allsvenskt kval med start i mars.

På lördagen (13:00) inleds den sista tredjedelen i division 1 med en viktig hemmamatch. IK Sätra väntar på hemmaplan och Gävlegänget ligger två pinnar bakom RIS just nu.

– Det är bara att kriga på och fortsätta jaga topp 4-lagen. Täby blir omöjligt att hinna i kapp, men de andra tre ska vi jaga. Det vore kul att få avsluta säsongen med ett kval men det är en del att ta i kapp.

Vad talar för att ni ska göra det?

– Vi har en bra trend och ett bra go i laget. Sedan är det ju lättare att jaga än att jagas.

Återstående program

IK Sätra (h) 9/2

Jakobsberg (b) 17/2

Täby (b) 20/2

Barkarby (h) 24/2

Uppsala Teknologer (b) 3/3

Rasbo (h) 9/3

Rosersberg (b) 16/3

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10