Foto: Anders Ekström

Formstarkt Rotan hoppas utmana om en kvalplats

Efter en stark start på året har nu Rotebro verkligen gett sig själva chansen att nå kval. Med en dryg tredjedel kvar av säsongen är det sju pinnar upp till de åtråvärda kvalplatserna.

  • Publicerad 17:20, 7 feb 2019

Sedan är det ju lättare att jaga än att jagas

Rotebros första halva kan ni vid det här laget. Innebandyherrarna började bra, men kom sedan in i en tung formsvacka. Det blev fem förluster i rad och toppkänningen byttes ut till en anonym plats i mitten.

Men vilan över jul och nyår verkar ha gjort Rotan väl. På årets fyra matcher har de vunnit tre. Senast blev det 5–2 borta mot Sandvikens AIK.

– Vi började året bra och vinsten mot Järfälla gav en rejäl boost för självförtroendet. Förutom plumpen mot Alunda (3–5) har det känts bra och att vi är på gång, säger backen Patrik Jeppsson.

Vad ligger bakom scenförändringen?

– Vi hade ett bra snack innan jul och redde ut lite i laget, att vi alla ska dra åt samma håll och vad som krävs för att vinna. Dessutom ökade vi träningsdosen och det har gett effekt. Träningarna ser bra ut, alla vill vinna varje moment och pressar varandra, fortsätter Jeppsson.

Har känning mot topp 4

Den fina trenden har gjort att Rotan nu har lite känning mot topplaget. Sju matcher återstår och lika många poäng skiljer upp till topp 4-lagen, alltså de lagen som spelar allsvenskt kval med start i mars.

På lördagen (13:00) inleds den sista tredjedelen i division 1 med en viktig hemmamatch. IK Sätra väntar på hemmaplan och Gävlegänget ligger två pinnar bakom RIS just nu.

– Det är bara att kriga på och fortsätta jaga topp 4-lagen. Täby blir omöjligt att hinna i kapp, men de andra tre ska vi jaga. Det vore kul att få avsluta säsongen med ett kval men det är en del att ta i kapp.

Vad talar för att ni ska göra det?

– Vi har en bra trend och ett bra go i laget. Sedan är det ju lättare att jaga än att jagas.

Återstående program

IK Sätra (h) 9/2

Jakobsberg (b) 17/2

Täby (b) 20/2

Barkarby (h) 24/2

Uppsala Teknologer (b) 3/3

Rasbo (h) 9/3

Rosersberg (b) 16/3

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22