Formsvaga Grimsta slog Rotan i derbyt

Räkna aldrig bort Grimsta AIK. Trots stukat självförtroende och en extremt tunn matchtrupp – lyckades de kriga till sig tre pinnar i bortaderbyt mot Rotan. – Det var krig där ute idag. Vi stod verkligen upp idag, säger tvåmålsskytten Pierre Bertilsson.

  • Publicerad 19:30, 2 dec 2017

Riktigt skön seger, jag är helt slut och har ont överallt,

Det var inte mycket som talade för Grimsta inför lördagens division 1-derby. Formen var usel (fyra raka torsk), de hade haft inställda träningar i veckan och flera spelare var borta. Innebandygänget från Grimsta var minst sagt en underdog mot ligatrean och formstarka Rotebro.

– Vi hade allt emot oss egentligen, berättar forwarden Pierre Bertilsson. Vi har varit få på träning och fick även ställa in ett pass. Men vi som var här blev starkare som grupp.

Ja, det blev de onekligen. Trots avsaknad av de viktiga pjäserna Lindkvist, Kamerer och Kalle Berglund (bästa målskytt) var det luggslitna Grimsta som var hetast inför de 170 åskådarna i sim- och sporthallen.

Måltjuven Pierre Bertilsson, som egentligen la av innan säsongen, gjorde 1-0 i första. I början på andra kvitterade den snabba Rotanbacken Simon Sandman, men Grimsta svarade direkt. Håkan Fröberg gjorde matchens andra assist och Bertilsson sitt andra mål.

Rotan hade det mesta av spelet, men var inte att känna igen. Temposvagt och stundtals omständliga. Flera spelare var ovanligt anonyma. Hårt kämpande Grimsta däremot låg rätt i sina låga positioner och de skotten som inte täcktes bort kneps av den heta keepern Fredrik Blomkvist. För övrigt 24-åringens första seriematch från start 2017/18.

I början på tredje gjorde schweizaren Olivier Hirschi blytunga 3-1, på fin passning av forna Rotanspelaren Andreas Eldh. Och det skulle visa sig bli segermålet.

Rotebro försökte, men var inte tillräckligt på denna lördagseftermiddag. Lagets utvisning (för många på banan) i måljakten var signifikativ för matchen. Rotebro var helt enkelt inte tillräckligt med i matchen, även om det var lite stolpe ut emellanåt.

Visserligen saknades poängkungen Mildenberger (ljumsken), men truppen är bred. Trots stor matchtrupp lyckades de inte få upp tempot.

Grimsta slet föredömligt med sina blott fem (!) avbytare. I den sista perioden låg flera spelare i båset av både utmattning och skador. Backen Andreas Hagert var märkbart plågad av sin rygg, men bet ihop och symboliserade Grimstahjärtat. Det var det som skilde lag idag.

– Riktigt skön seger, jag är helt slut och har ont överallt, säger Hagert efter matchen och får medhåll av coachen Leif Sipilä.

– Detta var ett mentalt trendbrott för oss och det var viktigt med tre poäng. Segern var rättvis, de skapade inte så många heta chanser, säger huvudtränaren.

Pierre Bertilsson blev matchhjälte med sina två mål.

– Vi hade få spelare men lyckades ändå klara av det, det var krig där ute idag. Riktig skön och välbehövlig seger. Vi stod verkligen upp idag, säger 29-åringen.

Det var givetvis inte lika muntert i Rotanlägret.

– Det känns givetvis för jävligt. Vi började bra men efter 0-1 kom vi inte tillbaka till den nivån. Vi skapade helt enkelt inte tillräckligt med chanser, säger Rotebrobacken Patrik Jeppsson.

Trots att det skilde många tabellplaceringar och formen var helt annorlunda vann Grimsta derbyt.

– De låg ju på nedre halvan och då kanske det togs lite för lätt på matchen från vår sida. En risk när man vunnit sex raka. Vi fick inte upp farten och deras målvakt storspelade.

– De slet och krigade bra, men jag tycker främst att vi torskade för att vi var dåliga.
  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

En gripen för inbrottsförsök i biljettkur

Nyheter Andra inbrottet på lokala pendeltågsstationer denna vecka Tidigt i morse försökte fyra personer att göra inbrott i biljettkuren på Helenelunds station. En person greps på plats, men de övriga tre hann undan.torsdag 18/10 14:48

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14