FORM. Efter en trasslig höst har Forshaga IF en svit av förlustfria matcher och stärkt självförtroende inför duellerna mot Väsby. Foto: NWT

Forshaga tar sig an Vilda Väsby med stärkt självförtroende

Ett av de klassiska svenska idrottsreferaten är Lennart Hylands: ”Den kan glida in i mål. Den gör det. Den glider in i måål. Den glider in i m-å-å-å-l.” Nils ”Dubbel-Nisse” Nilsson gjorde målet i VM i Colorado, 1962 och han är en av de största hockeyprofilerna som fostrats i Forshaga IF – Vilda Väsbys playoff 1-motståndare.

  • Publicerad 17:24, 25 feb 2019

När vi fick tillbaka spelare har vi gjort det jättebra

Väsby Hockey ska i morgon, tisdag, de 30 milen västerut till en förening som sedan 1907 spelat tolv säsonger i högsta serien. Storhetstiden hade FIF på 50-talet och under den tiden stöptes de mest kända profilerna: nämnde Nisse Nilsson samt Ulf Sterner.

Sterner blev den störste av de båda. Han spelade en handfull säsonger i Forshaga innan han som 20-åring slog igenom i Västra Frölunda. Tre år senare blev han Sveriges första NHL-spelare med en säsong i New York Rangers.
Forshagas största idrottsprofil i närtid är för övrigt höjdhopparen Stefan Holm.

Tränat Ehlers

Per Lundell tränar FIF. 2014/15 tränade han Visby/Roma som då besegrade Väsby i två grundseriematcher. Av dagens Väsbyspelare ingick på den tiden Jesper Kemi, Christian Holmblad och sportchefen Tom Tärnström var målvakt.

– Jag minns Väsby som ett bra lag, det var två tuffa matcher. Som jag förstår har Väsby gått fram sedan dess och gick väl för två år sedan en bit i playoff, säger Lundell som tränat Manfred Ehlers i Moras juniorlag.

– Manfred är en bra skridskoåkare och bra kille. Av de matchklipp jag tittat på finns det flera bra och kluriga Väsbyspelare.

Ni då?

– Vi behöver göra en topprestation för att besegra Väsby, det är alla införstådda med. Vi har skaffat oss bra självförtroende och tagit poäng de elva senaste matcherna. Säsongen har varit krokig, i höstas hade vi 5-7 skadade mest hela tiden. När vi fick tillbaka spelare har vi gjort det jättebra.

Scoutat Väsby

Han tror inte att hans manskap kan ta Väsby på sängen.

– De har nog scoutat oss som vi scoutat dem. Vi vill spela en rak hockey med fart.

Stefan Kask hängde med i poängtoppen (4:a med 9 + 12) av västra hockeyettans vårserie. På placeringarna 20 och 21 landade Niclas Edman och Filip Nordström med 13 poäng.

Sportredaktionen på Nya Wermlands-Tidningen är överraskade över att Forshaga nått playoff. Sportchefen Solveig Voyce kallar säsongen ”svajig”.

– Det var nog inte många som trodde det här. Att det sker beror på att Lindlöven förlorar sin sista match, säger Solveig Voyce.

Kollegan Markus Strömberg har sett några av Forshagas matcher.

– På slutet har det klickat för laget, det gjorde det inte i början. Forshaga var högt rankade inför säsongen, men levde upp till förväntningarna först efter jul, säger han.


 
 
 
 

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nu får Väsbyborna tycka till om arkitektur

Nyheter Kommunen vill veta hur du vill att framtidens Väsby ska se ut Hur vill du att Väsby ska se ut i framtiden? Det undrar kommunen som i veckan inledde en stor enkätundersökning bland Väsbyborna om arkitektur och byggande.tisdag 17/9 16:11

"Vi har hittills inte sagt nej till någon och det är vårt mål"

Sport MOTOCROSS. Crosskolan på Vikbanan lockar motorsugna barn och ungdomar varje onsdag UVMK:s populära crosskola fortsätter att öka för varje år. Trots ett stort tryck är alla välkomna att börja. – Alla som vill köra cross här ska kunna göra det, säger huvudansvariga Yvonne Arvidsson.tisdag 17/9 12:00

Rotebroleden fortfarande inte helt färdig

Nyheter Nattarbeten pågår Klart våren 2019 står det på skyltarna som omgärdar Rotebroleden – men än så länge pågår bygget på sina håll. Här är nya tidsplanen.tisdag 17/9 11:37
Stockholm Direkt