Foto: BSK/Anders Ekström (montage)

Första nyförvärvet på plats i uppflyttade BSK

BSK har nu landat sitt första nyförvärv inför eliettan-äventyret. Från Uppsala hämtas ytterbacken Karin Öberg. Samtidigt meddelas det att fyra spelare förlängt sina kontrakt.

  • Publicerad 14:29, 22 nov 2019

Karin började förra säsongen i Sollentuna FK som var en seriekonkurrent till BSK i år. I augusti klev ytterbacken istället över till elitettan och Uppsala. Där blev det dock bara en match i det Uppsala som något överraskande gick upp till damallsvenskan.

Karin Öberg blir istället kvar i elitettan nästa år. På fredagen stod det klart att 20-åringen skrivit på Bollstanäs SK. Hon blir därmed första nyförvärvet till 2020.

" Karin har många bra egenskaper. Vi ser henne som snabb offensiv ytterback med en bra passningsfot och fin speluppfattning", skriver BSK om förvärvet på sitt Instagramkonto.

Fyra spelare förlänger

BSK meddelar även att fyra tongivande spelare valt att förlänga sina kontrakt. Målvakten Åsa Vallgårda blir gröngult trogen och likaså systrarna tillika mittbackduon Sabina och Nicole Lundström.

Dessutom förlänger Anna Thim. Hon har varit en av seriens absolut bästa spelare de senaste åren och stod för osannolika 35 assist i år. Det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma i en bättre serie.

Nicole Lundström Foto: Anders Ekström

Åsa Vallgårda Foto: Anders Ekström

Sabina Lundström Foto: Anders Ekström

Anna Thim Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Väsby

Stor olycka på E4 vid Rotebro

Nyheter Fyra inblandade bilar i södergående riktning Fyra bilar krockade under torsdagsmorgonen på E4:an i Rotebro. Trafikentorsdag 12/12 9:11

Serieseger trots avslutande förlust

Sport Vallentunas hetare vilja fällde Väsby I kväll säkrade Väsby Hockey klubbens blott andra serieseger på förbundsnivå. Prestationen lockade dock inte fram brösttoner, därtill sved slutomgångens 0–4-förlust mot Vallentuna för mycket.onsdag 11/12 22:40

Beväpnade rånare stal exklusiv bil i Upplands Väsby

Nyheter Hotade bilförsäljare i Bredden med pistol En anställd på en bilfirma i Bredden rånades på onsdagskvällen på en exklusiv bil. När bilförsäljaren var på väg till en firmabil på parkeringsplatsen dök flera, delvis maskerade, personer upp. De...onsdag 11/12 21:50
Stockholm Direkt