GOLVAD. Efter många succéinsatser hade Edvin Olofsson en tung kväll som sista utpost. Foto: Bror Rosenback

Fortsatt serieledning trots förlust

Väsby Hockey behåller platsen på tronen i norra allettan trots onsdagens förlust mot Lindlöven. Två mål första två minuterna och 3–0-ledning inför sista perioden räckte inte för en trygg seger, den tog gästerna via ett snabbt avgörande i sudden death.

  • Publicerad 23:00, 5 feb 2020

Väsbys playmakern Christian Holmblad trodde inte att 4–5-förlusten bottnade i en reaktion på helgens succétripp till Kiruna och Boden. Han såg rakt av insatsen som dålig: "vi gör en dålig match, det är sådant som händer, menade han.

Och att serieledningen inverkat menligt gav i vart fall inte matchöppningen sken av. Den var rent av galen.

Felix Dahlgren skickade in 1–0 i 51:a sekunden och matchuret hade inte nått in i tredje minuten innan Jonathan Rodensjö stänkt in 2–0.

Det var bara för bra för att vara bra.

Lindlöven hetare

Gästerna från Västmanland var hetast när första perioden sammanfattades. Väsbyiterna vann den andra på poäng, dessutom fick laget med sig Pontus Karlssons 3–0-mål till andra pausvilan.

Kollapsen kom. På mindre än fyra minuter var Lindlöven ifatt. Första reduceringsmålet accepterade inte Väsbymålvakten Edvin Olofsson. Han försökte övertyga en av de assisterande domarna att kolla reprisen på skärmen bakom Väsbymålet, då han menade att målburen var flyttad innan pucken gick in.

Han hade inget för protesten.

Dåliga beslut på linjerna

Nytt hopp om utökad poängmarginal i tabelltoppen tände Manfred Ehlers – Väsbys outtröttliga ånglok. När lagkompisarna såg ut att ha fastna, ståendes på hälarna, och förlorade i stort alla slag om linjerna, gick han raka vägen och skickade in 4–3.

Lugnet varade inte ens en minut. Ännu ett av många slarv på blålinjen kostade och Carl Skärström kvitterade, vilket tog kampen till sudden death.

1.01 in i den stod Väsbypubliken och spelarna med långnäsa. Ännu ett slarv på egen blålinje straffade sig. Att Lindlöven fick med sig extrapoängen var, sett till helhetsbilden, rättvist.

– Vi sa att vi skulle gå ut stenhårt, det tycker jag att vi gör. Sedan slappnar vi av och kommer inte in i matchen igen, säger Christian Holmblad.

Med onsdagens resultat, där Hudiksvall förlorade och Borlänge vann, har serien blivit ett trekejsarslag med Boden och Östersund som allvarliga opponenter några poäng bakom.

Väsby toppar, på 30 poäng, med ett måls bättre målskillnad än Borlänge. Hudiksvall har 28 som tabelltrea.

Matchens tre stjärnor

*** Jonathan Rodensjö

** Martin Liljekvist

* Manfred Ehlers

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt