Sergej Engström. Foto: Anders Ekström

Fortsatt stor SVK-representation i herrlandslaget

Sollentuna VK fortsätter att vara välrepresenterade i herrlandslaget. Till samlingen i maj är sex spelare med Sollentunakoppling uttagna till bruttotruppen.

  • Publicerad 17:00, 14 mar 2019

Oskar von Sydow Foto: Anders Ekström

I mitten på maj samlas Sveriges herrlandslag för läger och landskamper. Precis som förra samlingen har Sollentuna volleybollklubb fått med många spelare även denna gång.

Till kommande samling har sex spelare tagit plats i den 24 man starka bruttotruppen. Tre av dessa spelar just nu i herrlaget: Jakob Molin, Staffan Blomgren samt Sergej Engström.

Dessutom har SVK-fostrade Victor Nielsen (Hylte/Halmstad), Oskar von Sydow (Falkenberg) samt Joar Jämtsved Millberg (RIG Falköping) fått en plats. Förra gången var det fem spelare med Sollentuna som moderklubb kallade. Det är Jakob Molin som är ny för denna gång.

Staffan libero

Anmärkningsvärt är att herrlagets lagkapten, Staffan Blomgren, tagit plats som libero i landslaget. Annars är det som spiker han gjort sig ett namn.

Samlingen startar 11 maj, dessförinnan ska slutspelet avgöras. SVK möter då Vingåker i åttondelen med start på lördag.

Staffan Blomgren Foto: Anders Ekström

Programmet maj 2019

11-15 maj förberedande läger

16 maj DEN-SWE, Idrættens Hus i Brøndby

17 maj SWE-DEN

18-20 maj läger

21 maj DEN-SWE, Idrættens Hus i Brøndby

22 maj SWE-DEN

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket kostade planerna på linbanan

Nyheter 3,1 miljoner på fem år Förra veckan stod det klart att kommunen lägger ner planerna på linbana mellan Häggvik och Väsjön. Projektet har kostat 4,3 miljoner kronor.tisdag 21/5 11:20

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt