Sergej Engström. Foto: Anders Ekström

Fortsatt stor SVK-representation i herrlandslaget

Sollentuna VK fortsätter att vara välrepresenterade i herrlandslaget. Till samlingen i maj är sex spelare med Sollentunakoppling uttagna till bruttotruppen.

  • Publicerad 17:00, 14 mar 2019

Oskar von Sydow Foto: Anders Ekström

I mitten på maj samlas Sveriges herrlandslag för läger och landskamper. Precis som förra samlingen har Sollentuna volleybollklubb fått med många spelare även denna gång.

Till kommande samling har sex spelare tagit plats i den 24 man starka bruttotruppen. Tre av dessa spelar just nu i herrlaget: Jakob Molin, Staffan Blomgren samt Sergej Engström.

Dessutom har SVK-fostrade Victor Nielsen (Hylte/Halmstad), Oskar von Sydow (Falkenberg) samt Joar Jämtsved Millberg (RIG Falköping) fått en plats. Förra gången var det fem spelare med Sollentuna som moderklubb kallade. Det är Jakob Molin som är ny för denna gång.

Staffan libero

Anmärkningsvärt är att herrlagets lagkapten, Staffan Blomgren, tagit plats som libero i landslaget. Annars är det som spiker han gjort sig ett namn.

Samlingen startar 11 maj, dessförinnan ska slutspelet avgöras. SVK möter då Vingåker i åttondelen med start på lördag.

Staffan Blomgren Foto: Anders Ekström

Programmet maj 2019

11-15 maj förberedande läger

16 maj DEN-SWE, Idrættens Hus i Brøndby

17 maj SWE-DEN

18-20 maj läger

21 maj DEN-SWE, Idrættens Hus i Brøndby

22 maj SWE-DEN

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Åtal väckt mot mordmisstänkt 16-åring

Nyheter Danderydsbon misstänks ha mördad jämnårig kamrat Nu har åklagaren väckt åtal mot 16-åringen som misstänks ha mördat sin jämnåriga vän från Danderyd med en yxa.tisdag 22/10 13:35

Sollentunabo fick körkort efter 50 uppkörningar

Nyheter Trafikverket: "Det är väldigt ovanligt" Att klara uppkörningen är inte alltid en lätt uppgift. En Sollentunabo tog sitt körkort efter att ha kört upp 50 gånger.tisdag 22/10 11:25

Balansträning har inga åldersgränser

Nyheter Träning och gemenskap för Sollentunas pensionärer Ingen kroppsdel uteblev under balanspasset på Edsbergshallen. Ledaren Anette Fällström ger tips på att träna balansen hemma.lördag 19/10 9:00
Stockholm Direkt