Sergej Engström. Foto: Anders Ekström

Fortsatt stor SVK-representation i herrlandslaget

Sollentuna VK fortsätter att vara välrepresenterade i herrlandslaget. Till samlingen i maj är sex spelare med Sollentunakoppling uttagna till bruttotruppen.

  • Publicerad 17:00, 14 mar 2019

Oskar von Sydow Foto: Anders Ekström

I mitten på maj samlas Sveriges herrlandslag för läger och landskamper. Precis som förra samlingen har Sollentuna volleybollklubb fått med många spelare även denna gång.

Till kommande samling har sex spelare tagit plats i den 24 man starka bruttotruppen. Tre av dessa spelar just nu i herrlaget: Jakob Molin, Staffan Blomgren samt Sergej Engström.

Dessutom har SVK-fostrade Victor Nielsen (Hylte/Halmstad), Oskar von Sydow (Falkenberg) samt Joar Jämtsved Millberg (RIG Falköping) fått en plats. Förra gången var det fem spelare med Sollentuna som moderklubb kallade. Det är Jakob Molin som är ny för denna gång.

Staffan libero

Anmärkningsvärt är att herrlagets lagkapten, Staffan Blomgren, tagit plats som libero i landslaget. Annars är det som spiker han gjort sig ett namn.

Samlingen startar 11 maj, dessförinnan ska slutspelet avgöras. SVK möter då Vingåker i åttondelen med start på lördag.

Staffan Blomgren Foto: Anders Ekström

Programmet maj 2019

11-15 maj förberedande läger

16 maj DEN-SWE, Idrættens Hus i Brøndby

17 maj SWE-DEN

18-20 maj läger

21 maj DEN-SWE, Idrættens Hus i Brøndby

22 maj SWE-DEN

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anhöriga orosanmäler LSS-boende

Nyheter "Ser annorlunda ut på pappret än i verkligheten" På strax över ett år har ett av Soloms LSS-boenden bytt verksamhetschef fem gånger. Nu larmar anhöriga om ohållbara arbetsförhållanden och besparingar som påverkar både personal och boende.fredag 22/3 15:00

Hemköp stänger under ett år

Nyheter Sjöbergsborna utan närbutik under ombyggnad I oktober väntas Sjöbergs centrum börja rivas inför nybyggnaden nästa år. Då står Sjöbergsborna utan en närbutik i uppemot 12 till 15 månader.fredag 22/3 10:00

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöbergs centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14