Fotbollsektionen blev årets bästa

Sundbybergs IK:s fotbollsektion har blivit utsedd till årets barn- och ungdomsförening i Stockholm. Dessutom har man chansen att bli hela Sveriges bästa.

  • Publicerad 08:00, 26 okt 2015

"Det här är någonting som vi alla ska till sig."

Det är Stockholms fotbollsförbund som delar ut priset. Av runt 500 fotbollsföreningar i Sveriges största fotbollsdistrikt fick Sundbybergs IK priset med motiveringen att föreningen bland annat kommit långt i utvecklingen av organisationen och har en röd tråd för hela verksamheten.

– Det är ett fantastiskt erkännande för allt arbetet vi lagt ner under flera år. Fotbollsförbundet har gjort en helhetsbedömning där vi är den förening som bäst lever upp till alla områden som det behövs jobbas med, säger ordföranden Roberto Capotondi och fortsätter.

– Vi tror på det vi gör och det här är någonting som vi alla ska till oss. Alla spelare och ledare. Vi har alla gjort det tillsammans, med ett stort engagemang, och det känns som en sporre att bli ännu bättre.

SIK har dessutom chans att bli hela Sveriges bästa barn- och ungdomsförening. I konkurrens med de 23 övriga distriktsvinnarna så kommer en förening att utses som årets bästa. Priset delas ut under fotbollsgalan i början på november.    

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Garbo återuppstår i en sporthall – för en kväll

Nyheter Gamla personalstyrkan ordnar julfest När Grand Garbo slog igen portarna för snart ett år sedan var sorgen stor. Nu kommer glädjebeskedet för alla Garboälskare. På juldagen återuppstår klubben. Den här gången i Solna.torsdag 14/11 11:42

Sprängladdning vid bostadshus i Sundbyberg

Nyheter Boende vaknade av kraftig smäll och att det skakade Under natten detonerade en sprängladdning i en loftgång vid ett bostadshus i Sundbyberg. Enligt uppgifter var det en sprängladdning i en termos som detonerade. Polisen har genomfört en undersökning...torsdag 14/11 8:02

Tvärbaneförarnas larm: Hinner inte gå på toa

Nyheter ✓Måste be om lov för att lämna rastrummet ✓Anmäler till Arbetsmiljöverket Förarna som kör på Tvärbanan och Nockebybanan hävdar att de inte har tid att gå på toaletten. Och de måste be om lov för att få lämna rastrummet. Nu anmäler skyddsombudet arbetssituationen till...torsdag 14/11 7:13
Stockholm Direkt