Fotbollssäsongen har sparkat igång

Fotbollens säsong har dragit igång på allvar för lagen från Mälaröarna. Så här har det gått inledningsvis.

  • Publicerad 01:15, 1 maj 2019

Ekerö dam

Ekerös fotbollsdamer gjorde förra året en fantastisk säsong då laget vann division 3 och gick upp i division 2. I lördags var det dags för seriepremiär då nykomlingen Ekerö spelade borta mot Segeltorps IF. Det blev en tuff debut för Ekerö som föll med hela 7-0. Målsättningen för Ekerö den här säsongen blir att hålla sig kvar i division 2.

– Målsättningen resultatmässigt måste vara att klara kontraktet och det är den målsättningen föreningen har också. Men målsättningen är också att spela en utvecklande fotboll där utveckling och glädje går hand i hand, säger nye tränaren Yann Nyman.

Ekerös damer spelar sin hemmapremiär den 5 maj då Upsala IF gästar Träkvistavallen.

Ekerö herr

Ekerös fotbollsherrar inledde seriespelet i division 4 med två raka förluster. Men i den senaste matchen hemma mot Järla kom säsongens första seger. Detta efter en rivstart från Ekerös sida som ledde med 2-0 redan efter tolv minuters spel.

Järla reducerade med halvtimmen kvar att spela men kom inte närmare än så och Ekerö kunde inkassera tre viktiga poäng. Nästa match för Ekerö blir borta mot Långholmen den 3 maj innan ny hemmamatch mot FC Krukan väntar den 10 maj.

Skå IK herr

Skå IK har haft flera tunga säsonger de senaste åren och spelar numera i division 7.

I år är dock laget starkare än tidigare då flera fina förstärkningar anslutit och målsättningen är att vinna serien. Det började också väldigt bra i den första seriematchen då Skå besegrade Iberoamericana med hela 6-0.

Ny match väntar Skå den här helgen, den 4 maj, då laget möter FK Bromma hemma på Svanängens IP och Skå hoppas på mycket publik.

– FK Bromma har startat serien med två vinster av två möjliga och har +12 i målskillnad. Inför den matchen hoppas vi kunna locka en bra publik för att vara en match i division 7, sade sportchefen Johan Fogelklou förra helgen.

Ny serie ska gynna hockeytjejerna

Sport För att glappet mellan att spela ishockey som ungdom och senior inte ska bli för stort, rullas en ny damjuniorserie ut i Stockholmsregionen. Nu har flera ishockeyklubbar i Västerort och Mälaröarna...fredag 20/9 6:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt