Nådde högt. ESK, här med Jonatan Ålin vid bollen, nådde kvalspel trots en svag säsongsstart. Foto: Kent Lundqvist

Framgångar för herrfotboll

Topplagen i Enköpings herrfotboll med Enköpings SK i division 3 och Fanna BK i division 4 har återigen nått framgångar även om de kanske inte nådde riktigt så långt som de önskat och trott.

  • Publicerad 09:55, 24 okt 2017

Vi har inte haft den bredd i truppen som är önskvärd

ESK gjorde en säsong som bar dem till kvalspel till division 2 i år igen, men där tog det återigen stopp för laget som spolierade sina chanser redan i inledningen av serien och av kvalspelet.

Säsongen startade illa för ESK som inte alls hittade rätt med spelet och var lite av ett upp-och-ned-lag där man blandade och gav i både prestation och vad det gällde inställningen till uppgiften.

– Ja, vi hittade egentligen inte rätt med mycket vare sig på planen och utanför. Det var rörigt och Pelle Johansson valde att lämna som assisterande. Spelet lämnade en hel del att önska i prestation och insats, berättar tränare Martin Andersson.

Serietvåa i kvalet

Allt eftersom så fick ESK ordning på spelet och började avancera i serien och när man gick in för den avslutande höstdelen av spelet så låg man i slagläge både för en serieseger och en kvalplats.

– Vi hade hittat in i det där ”flowet” som vi letat efter och här hamnade vi i en balansgång av hur vi skulle hantera utvecklingsbiten. Jag valde av olika anledningar att helt enkelt inte ta i det som behövdes för att rätta detaljer för att utvecklas ytterligare, kändes som att det inte fanns den mottagligheten att jobba med det just då.

Det såg länge ut som att det skulle bära hela vägen och man var med i jakten om seriesegern och direktavancemang till division 2. Det skulle dock komma ett par avgörande matcher som tyvärr bara gav en kvalplats som serietvåa.

– Känslan var att vi tar förluster som är onödiga och när vi väl spelat klart grundserien är det inte med en känsla av att vi är tvåa, snarare femma eller liknande. Det var nu påtagligt att vi inte har haft den bredd i truppen som är önskvärd för att kunna stimulera och påverka resultat och utveckling. Kvalet blev vad det blev, det var slut i tanken helt enkelt hos killarna.

Blir Martin Andersson kvar som tränare för herrarna i ESK nästa säsong?

– Jag vet inte just nu, den här säsongen måste landa först innan jag kan ta tag i den frågan, avslutar Martin.

Fanna BK klev in i en ny säsong som nykomlingar i division 4 och överraskade med dunder och brak.

Fanna var med hela säsongen och krigade i toppen och slutade till slut som tabellfyra, bara sju poäng efter seriesegrande FC Arlanda.

– Visst har vi överpresterat vad det gäller poäng och resultat och kan stänga säsongen med många bra svar, säger tränare Göran Westerberg.

Det har trots en framskjuten placering ändå inte varit någon topp-säsong för FBK.

– Det vill jag inte påstå även om jag inte vill låta pessimistisk. Det finns mycket mer att ta ur den här gruppen. Vi har inte fått det att flyta med skador och sjukdomar som spökat en del under säsongen. Det har påverkat utvecklingen av gruppen och säkert resultatet också.

Hur går då tankarna för framtiden?

– Vi vet att vi kan ta flera steg till med den här gruppen och både jag och Jocke Gustafsson kör vidare som tränare med det som bakgrund. Det handlar om att vi ser en hög potential i befintlig grupp och kan vi dessutom kanske förstärka med några spelare till nästa säsong så kan det bli ännu bättre, avslutar Göran.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15