Till Ungdoms-VM. Albert Lyckåsen var hemma och besökte Bålsta ishall, där karriären började. Nu väntar VM för 18-åringar för den unge backen. Foto: Kent Lundqvist

Från Bålsta till JVM-truppen

Sveriges Team 18 skall spela JVM på hemmaplan 18-28 april och med i truppen är Bålsta HC-fostrade backen Albert Lyckåsen. – Det känns såklart bra att få den kallelsen och det skall bli kul att få vara med igen, säger han.

  • Publicerad 08:25, 12 apr 2019

Det är dags för världens bästa artonåringar att mötas i hockeyrinken.

I år går U18-VM i Sverige.

Med i den svenska truppen är Bålstakillen Albert Lyckåsen, som såklart ser fram emot att få försvara Sveriges färger.

Albert kommer direkt från spel i SM-final J20 med sitt Linköpings HC (förlust mot Modo) och ska nu ladda om för landslagsuppdrag med JVM mot alla de stora länderna vilket är första gången för 01:orna i Sverige.

Vi träffade honom när han var hemma i Bålsta innan det bar iväg igen för samlingen med Landslaget.

– Ja, man är såklart lite sliten efter en tuff helg med SM-spelet, men det är skönt att mellanlanda lite hemma här i Bålsta hos mina föräldrar och bror. Det är samtidigt inga problem att ladda om för detta är ju något man drömt om sedan man var liten, säger Albert.

Vad tror du om era chanser i JVM?

– Vi visade i Ryssland att vi kan vara med och vinna över alla lag. Där slog vi bland annat USA som gått rent innan dess. Men det är öppet och jag tror att det land som prickat rätt med allt kommer ta hem det, men vi har chansen.

Småkronorna/Team 18:s huvudcoach Magnus Hävelid har tagit ut truppen till 2019 IIHF Ice Hockey U18 World Championship som spelas i Fjällräven Center, Örnsköldsvik, och A3 Arena, Umeå, under tiden den 18-28 april 2019.

Det är en bruttotrupp som samlas där det är kallat en extra back, just den position som Albert spelar på.

Vad känner du för det?

Jag tänker inte så, är med för att spela och vinna matcher. Min grundinställning är att jag vill spela och skall göra som jag alltid gör; mitt absolut bästa. Jag hoppas att det räcker.

Truppen finns här

Mer om Albert här

Albert Lyckåsen

Född: Bålsta 29 juli 2001.

Längd: 181 cm.

Vikt: 85 kg.

Position: Back.

Skott: Right.

Klubb: Linköping HC.

Moderklubb: Bålsta HC.

Landskamper totalt: 0 A, 0 B, 16 juniormatcher.

Mål i landslaget totalt: 0 A, 0 B, 0 junior.

Säsongen 2018/19 med LHC: SM 4:a J18 & SM silver J20.

Sveriges matcher

Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher i Fjällräven Center, Örnsköldsvik där man inleder mot USA 19:30 den 18/4, Lettland 19:30 den 19/4, Slovakien 19:30 den 21/4 och Ryssland 19:30 den 23/4. Fyra lag går till kvartsfinalspel som startar den 25/4. Finalen spelas i Fjällräven Center, Örnsköldsvik 19:30 den 28/4. SVT kommer att sända alla Sveriges matcher på SVT2 & SVT24.

Bomb hittad i Bålsta

Ett skarpladdat föremål hittades nära en bil i Bålsta på måndagens eftermiddag. Det visade sig vara en skarpladdad bomb.tisdag 10/12 8:12

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt