FÖRSVAR. William (t v), Lucas och Jonathan är från SFK P03 Vaxmora och dessutom backar alla tre. Foto: Tomas Forsberg (collage)

Från knattelag till landslag för Sollentuna-trio

Som knattar spelade alla tre i Sollentuna P03 lag i Vaxmora. I mars 2019 återfanns trion Lucas, Jonathan och William – på samma landslagsläger.

  • Publicerad 13:25, 15 apr 2019

Vi hade en bra inställning om vad som krävdes för att bli bra och vi var redo att göra jobbet.

Det var uppe i nordöstra Sollentuna som karriären började. Lucas Forsberg och William Kenne, både från Vaxmora, fick sällskap i laget av Jonathan Johansson från Norrviken. Tillsammans spelade de i Sollentuna FK:s P03-lag uppe i Vaxmora.

För ett par säsonger sedan gick Jonathan till Hammarby, medan William gick till AIK. Lucas valde att vara kvar i moderklubben och spelar idag i U17-laget.

Men i mars blev de återförenade – i 03-landslaget. Alla tre var då kallade till Bosön på ett fyradagars läger.  

– Det var väldigt kul att vara med, jag blev nästan lite chockad att bli uttagen. Det var mycket att ta in att man var en av Sveriges 66 bästa fotbollsspelare, säger Lucas som blir 16 år i maj.

Trion är backar

Tre från ett pojklag i Vaxmora – till Sverigeeliten.

– Det är väldigt coolt att alla tre kom med. Det var kul att se dom spela igen, fortsätter Lucas. Jag tycker det var skönt att man kände någon på förhand och William kände flera sedan innan, så då var det enklare för mig att komma in i gruppen.

För att få ytterligare samband mellan Sollentunagrabbarna är alla tre försvarare. Lucas och William är mittbackar, Jonathan lirar vänsterback.

– Ha ha, lite kul faktiskt att vi konkurrerar om samma platser.

Hur kommer det sig att ni alla tagit er dit?

– Vi hade en bra inställning om vad som krävdes för att bli bra och vi var redo att göra jobbet. Dessutom var våra pappor tränare i laget och vi fick bra träning i SFK.

Landets bästa 03:or delades upp i två grupper på Bosön och drillades i bland annat speluppbyggnad, taktik och teori. Även två internmatcher spelades.

20 spelare togs sedan ut för att spela en fyrnationsturnering i Belgien nu i april. Jonathan knep då en av platserna. I höst väntar EM-kval för 03:orna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ny konstgräsplan i Silverdal

Nyheter Planerad att byggas på Silverskogens fastighet En fullstor fotbollsplan i granulat och med belysning är planerad att stå redo i Silverdal senast nästa år.fredag 14/6 17:30

Budget för 2020 är klubbad

Nyheter Kommunalskatten fortsatt oförändrad Majoritetens budgetförslag klubbades under budgetdebatten på torsdagen vid fullmäktige i Sollentuna.fredag 14/6 15:22

Då ska "nya" Rotebroleden vara klar

Nyheter Trafikverket: Håller på med färdigställning Flera körfält, nya trafikplatser och en längre gång- och cykelbana – snart är Rotebroleden som knyter samman Sollentuna och Järfälla färdig.fredag 14/6 11:39
Stockholm Direkt