Kämpa. Nu gäller det frö Frej att ställa om inför kommande kvalmatcher för att få stanna kvar i Superettan. Foto: Uffe Lindeborg

Frej får kvala för att stanna i superettan

Efter förlusten mot Öster i helgen står det klart att IK Frej får kvala för att stanna kvar i superettan. "Vi ska göra allt vi kan för att få stanna kvar", säger Magnus Österberg, assisterande tränare.

  • Publicerad 11:09, 4 nov 2019

Efter bara fem spelade minuter tog Öster ledningen mot IK Frej i söndags, under årets sista seriematch i superettan borta i Växjö.

Magnus Österberg, assisterande tränare i IK Frej, är självkritisk och menar att nerverna kan ha spelat in.

– Vi gör ingen bra mach, det är bara att konstatera. Kanske spelade det in att det var en så viktig match. Sen måste man ta med sig att Öster gör en bra insats. De fick en bra start och det blev inte som vi ville, säger Magnus Österberg.

Frej hade svårt att hitta målchanser och när första halvlek var över ledde Öster med 2-0. När slutsignalen gick efter en regnig andra halvlek stod det klart att hemmalaget tagit hem matchen med 4-0.

Ställer om

BP spelade i sin tur lika mot Jönköping södra, vilket gjorde att Frej nu får kvala sig kvar i superettan. Kvalet går mot Umeå FC och första matchen inleds på bortaplan på torsdag.

Nu gäller det att ställa om, menar en hoppfull Magnus Österberg.

– Det är ganska enkelt, nu är serien slut. Nu är det två matcher kvar där vi har alla möjligheter att lösa detta. Klubben har gjort det förut och vi har även periodvis under säsongen visat att vi är ett bra fotbollslag, säger han.

Hoppas på storpublik

Returen kommer sedan att spelas hemma på Vikingavallen på söndag. Det kommer bli mycket folk i publiken i Umeå och Magnus Österberg hoppas nu att Frejs supportrar kan matcha publiksiffran.

– Det finns alltid lediga platser och på söndag finns det ingen anledning till att inte vara här. Vi har jobbat stenhårt och vi kommer inte att bromsa nu. Vi ska göra allt vi kan för att få stanna kvar, säger han.

Hur känns det att ni avslutar hemma?

– Man säger att det ska vara en stor fördel och så klart är det tryggare och skönare. Men första matchen kan sluta hur som helst och man måste göra två bra matcher. Nu satsar vi allt för att spela en bra första match i Umeå på torsdag, säger Magnus Österberg, och fortsätter:

– Inget avgörs förrän domaren blåser av på söndag.

Stockholm Direkt