Nyförvärv. Frejs nya forward Nsima Peter har gjort en hel del mål för Varberg, första målet för Frej dröjer dock lite till.

Frej kryssade i premiären - "Vi har en del att jobba på"

Frej ställdes mot tufft motstånd i Gefle IF, som kommer direkt från Allsvenskan, i kvällens Superettanpremiär på Vikingavallen.

  • Publicerad 20:34, 2 apr 2017

IK Frej Täby tog emot gästande Gefle IF, som åkte ur Allsvenskan förra säsongen och nu startar om i Superettan.

Frejs tränare Bartosz Grzelak sa så här om säsongspremiären:

– Det svänger i den här matchen men vi möter en motståndare som är duktig på att försvara sig, det var svårt att komma igenom. Vi har några målchanser i första halvlek, och vi borde ha lite bättre koncentration när vi väl får de lägena.

I andra halvlek tog IK Frej snabbt ledningen till 1-0 men tappade den två minuter senare när Gefle vände till 1-1, och sedan 1-2. I 81:a minuten lyckades Frej sedan kvittera och matchen slutade därmed 2-2.

– Gävle kommer tillbaka, och då får jag den känslan av att det här kan sluta innan. Vi gör 2-2 men har inte riktigt kapaciteten till någon forcering till 3-2, säger Bartosz Grzelak.

– Jag är besviken på det sättet att när vi väl leder den här matchen inte kan vinna den. Men tittar jag på motståndarna, vi möter ett lag som jag tror kommer ligga i toppen, och det är premiär, så är jag väldigt stolt över våra spelare, att de klarar av att mentalt komma tillbaka.

Bartosz lyfte fram en del punkter som han anser att laget måste jobba på.

– Vi skapar inte tillräckligt mycket. Och det är lite onödigt att släppa in ett mål på en fast situation. Vi ställer fyra spelare i muren, vilket jag inte förstår varför vi gör, än. Jag får höra med spelarna.

Efter vinteruppehållet på fem månader lyfter Bartosz fram att det är skönt att äntligen vara på gång igen.

– Det känns som att det var en väldigt bra laddning inför matchen, och vi började väldigt bra. Alla ville få ut sin frustration över att inte ha spelat match på fem månader. Tyvärr dog vi lite i energin.

Under förra säsongen drabbades IK Frej av ett publiktapp, och snittet låg på 921 personer.

– En av delarna var att vi valde att spela hemma på fel matchdagar. I Täby har publiken sina sommarställen i skärgården, så om man spelar på helgen kan man inte göra det förrän tidigast sent på söndagseftermiddagarna eller kvällen, sa Frejs ordförande Mats Aronsson i en artikel i Dagens Nyheter med rubriken "Vem älskar IK Frej?".

Nu satsar klubben på att locka till sig mer publik genom marknadsföring.

LÄS MER: IK Frej ska bli hela Täbys lag

Säsongpremiären inleddes hyfsat bra - 1458 landade kvällens publiksiffra på.

– Det är klart att det är mer inspirerande för spelarna om det kommer mycket folk hit. 1400 är riktigt bra i Frej-mått, och jag hoppas att vi ligger på den nivån vidare, säger Bartosz Grzelak.

1–0 (46) Didi Rashidi.

1–1 (48) René Makondele.

1-2 (74) Johan Oremo.

2-2 (81) Martin Falkeborn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52

Vi är stockholm