Lämnar. Roberth Björknesjö lämnar IK Frej. Foto: Lotten Engbom

Frejs tränare lämnar klubben

IK Frejs herrlag blir av med sin tränare Roberth Björknesjö. Brommapojkarna har värvat tillbaka honom som manager.

  • Publicerad 11:18, 7 sep 2018

Frejs tränare Roberth Roberth Björknesjö lämnar IK Frej och återvänder till sin förra klubb Brommapojkarna. Där ska han vara manager för herrlaget, det skriver BP på sin hemsida.

– Vi vill även tacka IK Frej för samarbetet som gör det möjligt att Björknesjö kan återvända till oss, säger Henrik Nilsson, klubbdirektör, till Brommapojkarnas hemsida.

Roberth Björknesjö har tidigare varit sju år i BP, bland annat som huvudtränare, men lämnade 2013. För StockholmDirekt berättar Björknesjö att han har starka känslor för BP.

– Det var ett svårt beslut, men rent strategiskt på lång sikt är det klart att det är rätt val. BP har lite större förutsättningar än vad Frej har, säger Roberth Björknesjö till StockholmDirekt.

Han gör sin sista match med IK Frej i helgen och är på plats på Grimsta på måndag.

"Emotionellt jättejobbigt"

Under fredagen meddelades IK Frej om att Roberth Björknesjö nu lämnar klubben.

"Vi tackar Robban för hans fantastiska insatser för klubben där han med stor energi, entusiasm, kompetens och sportslig framgång har lett laget sedan sommaren 2017.

Robban har erbjudits en ny utmaning, som manager för Brommapojkarna, vilken han inte har kunnat tacka nej till", skriver IK Frejs ordförande Märta Rydbeck på klubbens hemsida.

– De har informerat om det här idag, och det har varit emotionellt jättejobbigt. Jag har haft ett fantastiskt år i Frej, säger Björknesjö.

Nu siktar han på att Brommapojkarna ska bli kvar i allsvenskan, efter de avslöjanden om rasism, sexism och mobbning från BP:s tränare som kommit senaste dagarna.

– Det har gått blixtsnabbt. Ingen har missat vad som hänt i BP, men nu får jag förtroendet att vända blad. Jag kommer bara blicka framåt. Målsättningen är att stanna kvar i allsvenskan, säger Björknesjö om BP:s framtid.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera trafikolyckor senaste dygnet i Täby

Nyheter "Anpassa hastigheten och kör tidigare" Senaste dygnet skedde flera olyckor på vägarna i Täby. En person fördes till sjukhus efter en krock i Arninge. "Många har för höga hastigheter med tanke på underlaget" säger polisen.onsdag 16/1 11:08

15-åring gripen efter rån i Täby

Nyheter "Tack vare deras bild kunde vi gripa honom" Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.tisdag 15/1 15:18