Philip Wikman. Den tidigare ESK-spelaren var den snabbaste Enköpingslöparen i årets Stockholm Marathon. Foto: arkivfoto: Kent Lundqvist

Fritidspolitiker var snabbast runt Stockholm Marathon

Tusentals löpare tog sig runt den drygt fyra mil långa banan i Stockholm Marathon. Snabbaste Enköpingslöparen? En fritidspolitiker med fotbollsmeriter.

  • Publicerad 13:45, 9 jun 2017

Förra lördagen avgjordes Stockholm Marathon i huvudstaden. Tusentals löpare tog sig runt den dryga fyra mil långa banan. Snabbast av alla var Abrha Milaw, från Eritrea, som gick i mål på den näst bästa tiden i loppets historia, 2.11.36.

Lite drygt 40 minuter senare kom bäste Enköpingsbo i mål. Och det är en person som känd från mycket annat, än just löpning – ex-fotbollsspelaren och fritidspolitikern Philip Wikman. Han sprang sitt första maraton i helgen, och han gjorde det på tiden 2.53.

– Jag sprang halvmaran på 1.18 för tre veckor sen. Jag tror jag hade lite nytta av det passet, säger Philip Wikman som sitter i Upplevelsenämnden för Nystart Enköping.

Tiden räckte till en 149:e plats. Imponerande med tanke på att Philip, som han själv uttrycker det, bara springer för att det är kul, och när han får tid till det.

– Jag pluggar heltid, och jobbar heltid i Stockholm, så mycket tid går till det. Men jag brukar springa mellan tre och fyra mil i veckan. Men bara för att jag tycker det är kul, och för att det är ett bra sätt att koppla av, säger Philip Wikman.

Spöade farsan

Tiden 2.53 räckte även till att putsa till det gamla familjerekordet, med ganska precis två timmar.

– Det var skönt att slå pappas tid (red. anm: Anders Wikman, kommunalråd (NE). Men vi har en släkting som sprungit under 2.40 också, till hans tid har jag en bit kvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15