Full fart i hallarna två i Enköping

Sedan millenniumskiftet har tusentals unga hockeyspelare deltagit i Enköpingscupen som har haft en massa namn, nu heter den Stora Coop Cup. Under jullovet lockade den hundratals lirare ut på isen och även denna vecka fylls de två hallarna med ishockey.

  • Publicerad 11:49, 4 jan 2018

Under jullovet har det varit febril aktivitet i Enköpings, numera två, ishallar. Hallarna har använts till att spela Stora Coop Cup. En cup som är tillbaka med besked efter att i ett par år ha tvingats ta emot färre spelare eftersom uterinken byggdes om till en regnsäker ishall.

Bra för ekonomin

På onsdagen tillhörde endagscupen elvaåringarna, spelare födda 2007 eller senare, där totalt åtta lag deltog. Totalt 158 lagdeltagare.

Och det var full aktivitet i båda hallarna när Ena-Håbo Tidningen var på besök under eftermiddagen.

– Det är jättekul att hålla på med det här, samtidigt som det är en bra inkomstkälla för föreningen också, säger Håkan Hagman, som är med och arrangerar Stora Coop Cup tillsammans med Jörgen Lyckman.

Förutom hemmalaget Enköpings SK HK, så deltog även Strömsbro IF, Segeltorps IF, Wings HC, Brinkens IF, Sollentuna HC, Valbo HC och VIK Västerås.

Sann spelglädje

Även i dag, torsdag, är det åtta lag med. De består av tioåringar som för första gången spelar cup på fullstor is.

– Det är nästan den här åldern som är roligast att titta på, tio- och elvaåringarna, det är ju TV-puckshögar efter nästan varje match. De spelar med en sann glädje. Det är kul att se, säger Håkan Hagman.

Den nybyggda hallen är ett lyft för cupen.

Dels för att vädrets makter inte kan ställa till det men framför allt när cupen arrangeras på vårkanten, när uterinken annars inte gått att använda.

– Det blir ett lyft att kunna använda två hallar. I påsk planerar vi en cup för U16-lag där vi räknar med att det blir 12 lag. Det blir i så fall vår största cup hittills. Ett av lagen som redan är anmälda är ett lag från Finland, säger Håkan Hagman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15