”vi kan slå alla”. ESK-damerna har börjat säsongen i division 1 starkt med bara en förlust på sju matcher. Foto: Kent Lundqvist

Glädjande start på säsongen

Enköpingsfotbollens tre stora lag, Enköpings SK dam och herr samt Fanna BK dam, har fått en bra start på säsongen.

  • Publicerad 18:35, 1 jun 2017

Jag tycker vi har gjort det riktigt bra hittills.

I damernas division 1 är nykomlingen Enköpings SK tabellfyra efter sju spelade omgångar med endast en förlust. Det är en bra insats och spelet växer mer och mer där det kollektiva börjar ta form efter hårt och bra jobb av nye tränaren Lovisa Delby.

Återvändaren och den stora profilen i ESK målet är Kaisa Nilsson som säger så här om säsongsstarten av nykomlingen i division 1:

– Jag tycker vi har gjort det riktigt bra hittills. Det är så lätt att bli fartblind när man har vinden i ryggen vilket resulterar i att kraven höjs hela tiden. Det är så det ska vara så klart, men om man tittar på utvecklingen och prestationerna vi gjort hittills så tycker jag absolut att vi ska vara nöjda!

Hon utvecklar sina tankar:

– Vi har bra energi i laget och stort självförtroende så det gäller att rida på den vågen inför de två kommande helgerna när vi på pappret möter riktigt bra lag! På en bra dag tror jag vi kan slå alla lag i serien så jag hoppas verkligen vi kan snuva topplagen på några poäng!

Nu I helgen spelar ESK borta mot topplaget GUSK och vinner laget den så är laget i allra största grad med i toppen av serien.

Herrarna i Enköpings SK har svajat en del i inledningen av division 3 och landar nu på en 6:e plats med 5 poäng upp till kvalplats och direkt­avancemang till division 2.

Begreppet ordning och reda har tyvärr gjort att laget tappat en av sina tränare, Pelle Johansson.

Ser framåt

Spelaren och lagkaptenen Mohammed Ibrahim säger så här om säsongsstarten och tränartappet.

– Känslan är väl att vi kan lämna det tunga som var i början av säsongen bakom oss och börja se framåt och fortsätta på det spåret vi gjort senaste två matcherna.

Vad gör ni rätt nu?

– Även vi spelare har börjat landa lite nu och börjat inse att vi måste jobba ännu hårdare än vad vi gjorde förra året. Det är ingen hemlighet att både vi spelare och klubben verkligen strävar efter att vinna serien, men att vinna en serie (oavsett vilken) är det svåraste som finns i fotboll, säger Mohammed Ibrahim.

– Vi gjorde en bra match mot VIK (0–0) och var överlägsna mot Enebyberg (4–1) så kan vi vinna nu i helgen (söndag) hemma på Enavallen 17:00 mot Vaksala SK så är vi med i toppen.

Bra start för Fannadamer

Fanna BK Dam har med tanke på förutsättningarna givit sig själva en bra start av säsongen.

Trots ett manfall av rutinerade spelare och att de som är kvar i truppen inte alltid varit tillgängliga är laget med på den övre halvan av serien efter 6 spelade omgångar.

Inför säsongen talade tränare Reinaldo Delgado om återuppbyggnad och tålamod i den processen.

Målsättningen blev, ganska logiskt, att försöka klara ett nytt kontrakt.

Med det som bakgrund kan man förstå att spelaren Mikaela Pettersson är ganska nöjd med inledningen av säsongen även om det förbättringsområden:

– Det känns bra att ha tagit 10 poäng men hade gärna sett att det var fler. Det som har varit tufft är att vi inte haft tillgång till alla spelare varje match, säger hon, och fortsätter:

– Jag tycker att de yngre spelarna har visat att de verkligen vill vara med och kriga om platserna vilket är roligt och bra för konkurrensen, detta kommer att göra att nivån höjs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15