FÖRSTA. 2018 tog Hörnqvist (t h) sitt första VM-guld i karriären. Blir det ett andra i Slovakien? Foto: Ola Sköld

Glädjebeskedet: Hörnqvist tackar ja till VM-spel

Förra året kom han in sent som en joker, men bidrog ändå starkt till VM-guldet. I år blir Patric Hörnqvist, 32, med från start i Tre Kronors jakt på ett tredje guld i rad.

  • Publicerad 17:30, 23 apr 2019

För någon vecka sedan stod det klart att Rickard Rakell tvingades att tacka nej till ett nytt VM. 25-åringen från Viby hade problem med en fotled och får följa mästerskapet från tv:n.

Men det blir ändå Sollentunaprägel på årets hockey-VM.

På tisdagen stod det klart att Patric "Bengan" Hörnqvist tackat ja till sitt andra raka VM. Förra året var Gillbograbben med i Danmark och tog guld. Han anslöt sent då, men han hann ändå med två mål på sina fem matcher.

Gjorde 37 poäng

Till årets världsmästerskap i Slovakien (10-26/5) är 32-åringen med från start. Bengans Pittsburgh åkte häromdagen ut med 4–0 i matcher mot New York Islanders och då valde han att förlänga säsongen genom att kämpa om ett nytt guld med Sverige.

– Det känns jättekul att förlänga säsongen med VM efter ett misslyckat Stanley Cup-slutspel, säger Hörnqvist till Sportbladet.

Den gångna säsongen gjorde Hörnqvist 37 poäng (18+19) för pingvinerna från Pennsylvania i grundserien. I slutspelet blev det inga poäng.

Detta blir Patrics femte VM på seniornivå och totalt har han gjort 14 (10+4) poäng på sina 26 matcher. Guldet ifjol var hans första. På meritlistan finns även två Stanley cup-guld med Pittsburgh.

Patric Hörnqvist

Ålder: 32 år, född 1987

Uppväxt: Gillbo

Bor: Pittsburgh/Edsviken

Aktuell: Tackat ja till hockey-VM med Sverige i maj.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Alliansen vill se ny idrottshall i Viby

Nyheter Budget. Alliansen lägger fram sin budget för 2020 Digitalisering och ny idrottshall. Alliansen föreslår en rad effektiviseringar i kommunen under 2020 samtidigt som man investerar i hög takt.fredag 24/5 10:00

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54

Föräldrar tar strid för förskolan

Nyheter Omtyckt skola planeras bli konferensanläggning Föräldrarna till de 23 barn som går på förskolan Bergendal engagerar sig nu för att rädda verksamheten som, med kort varsel, måste flytta ut ur lokalen.onsdag 22/5 13:30
Stockholm Direkt