FÖRSTA. 2018 tog Hörnqvist (t h) sitt första VM-guld i karriären. Blir det ett andra i Slovakien? Foto: Ola Sköld

Glädjebeskedet: Hörnqvist tackar ja till VM-spel

Förra året kom han in sent som en joker, men bidrog ändå starkt till VM-guldet. I år blir Patric Hörnqvist, 32, med från start i Tre Kronors jakt på ett tredje guld i rad.

  • Publicerad 17:30, 23 apr 2019

För någon vecka sedan stod det klart att Rickard Rakell tvingades att tacka nej till ett nytt VM. 25-åringen från Viby hade problem med en fotled och får följa mästerskapet från tv:n.

Men det blir ändå Sollentunaprägel på årets hockey-VM.

På tisdagen stod det klart att Patric "Bengan" Hörnqvist tackat ja till sitt andra raka VM. Förra året var Gillbograbben med i Danmark och tog guld. Han anslöt sent då, men han hann ändå med två mål på sina fem matcher.

Gjorde 37 poäng

Till årets världsmästerskap i Slovakien (10-26/5) är 32-åringen med från start. Bengans Pittsburgh åkte häromdagen ut med 4–0 i matcher mot New York Islanders och då valde han att förlänga säsongen genom att kämpa om ett nytt guld med Sverige.

– Det känns jättekul att förlänga säsongen med VM efter ett misslyckat Stanley Cup-slutspel, säger Hörnqvist till Sportbladet.

Den gångna säsongen gjorde Hörnqvist 37 poäng (18+19) för pingvinerna från Pennsylvania i grundserien. I slutspelet blev det inga poäng.

Detta blir Patrics femte VM på seniornivå och totalt har han gjort 14 (10+4) poäng på sina 26 matcher. Guldet ifjol var hans första. På meritlistan finns även två Stanley cup-guld med Pittsburgh.

Patric Hörnqvist

Ålder: 32 år, född 1987

Uppväxt: Gillbo

Bor: Pittsburgh/Edsviken

Aktuell: Tackat ja till hockey-VM med Sverige i maj.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21

Två av tre fick jobb tack vare nytt projekt

Nyheter Etableringslyftet har hjälpt nyanlända till egen försörjning Två av tre nyanlända har fått jobb. Det är resultatet av projektet Etableringslyftet, som startade i Upplands Väsby, Sollentuna och Sigtuna förra hösten.torsdag 15/8 9:03
Stockholm Direkt