Foto: Ola Sköld

Glädjebeskedet: Hörnqvist tackar ja till VM-spel

Förra året kom han in sent som en joker, men bidrog ändå starkt till VM-guldet. I år blir Patric Hörnqvist, 32, med från start i Tre Kronors jakt på ett tredje guld i rad.

  • Publicerad 17:30, 23 apr 2019

På tisdagen stod det klart att Patric "Bengan" Hörnqvist tackat ja till sitt andra raka VM. Förra året var Gillbograbben med i Danmark och tog guld. Han anslöt sent då, men han hann ändå med två mål på sina fem matcher.

Till årets världsmästerskap i Slovakien (10-26/5) är 32-åringen med från start. Bengans Pittsburgh åkte häromdagen ut med 4–0 i matcher mot New York Islanders och då valde han att förlänga säsongen genom att kämpa om ett nytt guld med Sverige.

– Det känns jättekul att förlänga säsongen med VM efter ett misslyckat Stanley Cup-slutspel, säger Hörnqvist till Sportbladet.

Den gångna säsongen gjorde Hörnqvist 37 poäng (18+19) för pingvinerna från Pennsylvania i grundserien. I slutspelet blev det inga poäng.

Detta blir Patrics femte VM på seniornivå och totalt har han gjort 14 (10+4) poäng på sina 26 matcher. Guldet ifjol var hans första. På meritlistan finns även två Stanley cup-guld med Pittsburgh.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Byggherrar klara för Väsby Entré

Nyheter Men Väsbys Bästa fortsatt kritiskt till projektet Nu har merparten av byggherrarna i Väsby Entré fått sina markanvisningsavtal godkända av kommunen. Men detaljplanen är ännu inte godkänd. Och Väsbys Bästa är kritiskt till projektet, som man menar...fredag 24/5 6:15

Kommunen bryter löfte om bastu

Nyheter Gåva till Finlands hundraårsjubileum dras tillbaka När Finland fyllde hundra år 2017 lovade kommunen att bygga en bastu vid Kairobadet. Men pengarna drogs tillbaka och nu bryts löftet till Väsbys 4 000 sverigefinländare.torsdag 23/5 16:13
Stockholm Direkt