Foto: Ola Sköld

Glödhet Isak klar för la Liga – "Det känns som ett bra beslut"

Under våren gjorde Alexander Isak stor succé i den holländska ligan. Idag, onsdag, står det klart att Ulriksdalssonen fortsätter karriären i spanska la Liga.

  • Publicerad 17:00, 12 jun 2019

Foto: Ola Sköld

Med buller och bång slog Alexander Isak igenom i AIK 2016. Efter 14 allsvenska mål var talangen från Solna en jagad spelare och ryktades bland annat till Real Madrid.

Valet föll till slut på tyska Dortmund. Ett val man nu i efterhand kan ifrågasätta.

Visserligen har han fått bra träning under åren, men värre var det med förtroendet. Det blev blott fem matcher för anfallstalangen i Dortmund och det var länge helt tyst om Isak.

Men i våras gick han på lån till Willem II i Holland och där har Alexander visat varför tyskarna gav 85 miljoner för honom 2017.

Den 19-åriga anfallaren gjorde 19 mål för holländarna och visade återigen storform. Vid sidan om klubblaget gjorde AIK-produkten även två fina inhopp för landslaget i EM-kvalet, under våren, och gjorde så sent som i fredags ett mål på Malta.

Klar för spansk klubb

Insatsen under våren har gett eko. Redan för ett par dagar sedan avslöjades det att Real Sociedad var intresserade.

Och på onsdagen stod det klart att Isak går det till den spanska liganian.

– Jag ser fram emot nästa säsong, jag har märkt att Real Sociedad är en klubb som utvecklar unga spelare och ger dem chansen. Jag vill tacka klubben för att ni tror på mig, säger Alexander Isak, på en presskonferens, och fortsätter:

– En bra stad och en bra klubb, det känns som ett bra beslut. Jag är väldigt glad att det är klart och det kändes som ett bra beslut.

Enligt tidningsuppgifter gav Sociedad ungefär lika mycket nu som Isak kostade då Dortmund köpte honom från AIK.

Foto: Ola Sköld

Stockholm Direkt