I februari ska Brommapojkarnas medlemmar få rösta om ett namnbyte. Foto: Mikael Andersson

Glöm Brommapojkarna – här är nya namnet

Snart kan IF Brommapojkarna vara ett minne blott. I februari ska klubben rösta om ett namnbyte.

  • Publicerad 09:43, 12 dec 2017

I höstas hamnade Brommapojkarna i mediernas rampljus. Inte bara för herrlagets steg upp i Allsvenskan utan även för att tidningen Metro släppte nyheten om att klubben var på väg att byta namn.

Ett namnbyte som skulle ske som en del av klubbens jämställdhetsarbete där både flickor och pojkar ska känna sig lika inkluderade i klubben.

Nu byter Brommapojkarna namn – eller?

I sociala medier höjdes röster både för och emot ett byte. Och när nyheten väl briserade tonade klubben snabbt ner det hela.

– Det jag menar är att det är en demokratiskt styrd förening. Så om någon medlem lämnar ett sådant förslag till årsmötet måste man ta ställning till det. Men just nu finns inget sådant förslag inlämnat, sa klubbens kommunikatör Peter Appelquist till StockholmDirekt när vi ringde honom i september.

"Nyheten" om BP:s namnbyte fick sociala medier att explodera

"Ska uppfattas som en modernare förening"

Men nu står det klart att på klubbens årsmöte i februari så kommer ett namnbyte att lämnas in som förslag från styrelsen.

"Vårt föreningsnamn är en viktig symbol som bör reflektera hela vår verksamhet", skriver Brommapojkarna på sin hemsida.

– Ett föreningsnamn med pojkarna eller flickorna skulle väl inte godkännas i dagsläget. Det handlar om att vi kanske uppfattas som en modernare förening som svarar upp mot de känslor som finns bland våra medlemmar. Det är framförallt barn och ungdomar som uppfattar att det skulle vara bättre med en förändring, säger Henrik Nilsson, klubbdirektör.

Man har redan i förhand fått ett positivt besked från Svenska fotbollsförbundet angående namnbytet. För att ett namnbyte ska ske måste två tredjedelar av klubbens röstberättigade, närvarande medlemmar rösta för förslaget på årsmötet.

Och vad det nya namnet föreslås bli? IF BP.

– Vi har ju kallats för BP i alla år även om det officiella namnet är Brommapojkarna, säger Henrik Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här flyger helikoptrarna i formation över Bromma

"Inte ofta de flyger så många" Såg du också helikoptrarna över Bromma? Vid halv två-tiden i eftermiddags passerade sju helikoptrar Ålsten. Helikopterflottiljen berättar varför.onsdag 20/6 15:54

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18