FYRA. SVK har bara förlorat fyra set denna säsong hittills av 25 möjliga. Redan nu är GP-platsen i januari säkrad. Foto: Anders Ekström

GP-klara Sollentuna VK toppar elitserien

Bara en förlust hittills, serieledning – och fixad GP-plats. Sollentuna VK:s herrlag har fått en smakstart på säsongen och får nu dessutom stöttning av en av sportens största profiler.

  • Publicerad 13:41, 29 nov 2019

En biprodukt att vi spelat bra och givetvis kul. När vi jobbar på och utvecklas kommer resultaten

SVK har snart spelat halva grundserien och det finns inte mycket annat att säga än att det gått bra. Efter åtta, av 18, spelade omgångar i elitserien leder herrlaget elitserien med bara blott tre tappade poäng.

I lördags blev det säkra 3–0 borta mot Vingåker.

– Jag kan inte vara annat än nöjd med hur säsongen gått, säger coachen Oskar Muurinen.

Den för säsongen nya coachen är tillfreds med en hel del kring spelet hittills.

– Jag tycker vi agerat stabilt i matcherna. Inte så mycket upp och ner som tidigare. Också att vi utvecklat serven, vårt anfallsspel och framför allt servemottagningen. Sedan att alla i truppen bidrar mycket i gruppen, även dom som inte spelar så mycket än.

Vad säger du om serieledningen?

– En biprodukt att vi spelat bra och givetvis kul. När vi jobbar på och utvecklas kommer resultaten. Men det är långt till våren fortfarande.

Men än så länge har ju inga pokaler vunnits. Något Sollentuna är mycket medvetna om.

– Vi pratar mycket om att hålla fokus och vara ödmjuka. Inget kommer gratis. Vi försöker även få in lite nya tankar och synsätt och där har Anders Kristiansson bidragit mycket. Han har kommit in med en hel del nya idéer som är bra för gruppen.

Får hjälp av legendar

Ja, det är den Anders Kristiansson. 70-åringen har vunnit tolv (!) SM-guld med SVK:s damer och även varit förbundskapten, mångårig tränare i utlandet och har 14 SM-guld med Lidingö.

Nu är demontränaren en sorts mentor till Oskar.

– Alla tränare i världen skulle vara nöjda med att ha Anders som stöd. Han har varit med några träningar plus några matcher och tanken är att fördjupa samarbetet ännu mer. Det känns stort att få dela mina volleybolltankar med honom.

Redan klara för GP

Trots att två omgångar återstår är SVK dessutom redan klara för Grand Prix 2020 i Uppsala. Det är en prestigefylld cup i mitten av januari för varje elitseries fyra bästa lag vid jul.

– Det har varit ett delmål att ta oss dit och vi alla tycker det är roligt att vara där. Målet är att bli minst tvåa inför GP för att slippa Hylte/Halmstad i semin.

Nya omgångar väntar i helgen. På lördag spelar både herr (Lund) och dam (Engelholm) hemma. Damlaget vann senast mot Svedala med 3–1 i set borta och ligger trea.

Sollentuna VK:s avslutning på året (herr)

Lund (h) 30/11

Örkelljunga (b) 8/12

Vingåker (h) 14/12

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stjärnorna jagar rekord på Vallen

Nyheter Eliten möts i årets Sollentuna GP Snart möts eliten inom friidrotten på Vallen i Sollentuna. Här är listan över några av deltagarna under tävlingen på måndag - och som tippas slå gamla svenska rekord.torsdag 6/8 14:12

SM-guld till tvillingar från Sollentuna

Nyheter "Stort! Det känns så himla roligt!" Sanna och Tina Thurin från Sollentuna Volleybollklubb tog hem SM-guldet på Tylösand under den gångna helgen.måndag 3/8 17:27

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15
Stockholm Direkt