TRE. Det blev tre säsonger i division 1 för kapten Håkan Fröberg och hans Grimsta AIK. Foto: Anders Ekström

Grimsta AIK åker ur division 1 efter ras

Grimsta AIK åker ur division 1 – med minsta möjliga marginal. Ett ynka mål skilde i slutändan. – Vi är alla oerhört besvikna, säger lagkaptenen Håkan Fröberg.

  • Publicerad 13:00, 13 mar 2018

Det var en rafflande och spännande avslutning, åtminstone för den neutrala betraktaren. Tre lag kämpade om två platser, ett lag skulle åka ur division 1. Grimsta AIK hade en poäng mer än jagande Rasbo och Jakobsberg, men en seger var ändå nästan ett måste i serieepilogen.

Och det såg bra ut i två perioder hemma mot Rotebro.

– Jag tycker vi gör en bra första och andra period, vi hade en go feeling. Det kändes bra inför sista och vi gick för vinsten, berättar lagkaptenen Håkan Fröberg.

Det stod 3-3 efter två perioder, men därefter kom raset. Rotebro gjorde därefter sju raka mål, Grimsta bara ett.

– Fysiskt hängde vi med, men raset kändes som det satt mentalt. Jäkligt tungt alltså, fortsätter Håkan som fick se sista perioden från sidan på grund av en ryggskada.

Samtidigt som Grimsta tappade matchen höll de naturligtvis koll på de andra lagens matcher. Jakan vann borta mot Sandviken, men däremot hade Rasbo problem med Åkersberga.

– Det var en konstig situation, vi försökte stänga matchen med tio kvar och hoppas på kryss för Rasbo. Men vi klarade inte av att stänga bakåt tyvärr.

Matchen blev 4-10 till Rotan, men det fanns ändå möjlighet att det kunde räcka till nytt kontrakt. Men Rasbo och Åkersberga spelade oavgjort, 5-5, och förlängningen blev mållös.

– Det kändes bisarrt, jag hade aldrig varit med om liknande. Det växlade mellan hopp och förtvivlan och det var konstiga minuter i slutet. Om Åkersberga fått in ett mål hade vi klarat oss.

Rasbo och Grimsta hade till slut samma poäng (23) och målskillnad (-38), men Väsbygänget hade färre gjorda mål framåt och åker nu ur division 1.

– Overkligt att det bara skiljer ett mål i slutändan och att förlora med hela 4-10 var slarvigt och onödigt.

– Det känns väldigt tungt såklart och vi är alla oerhört besvikna. Man känner sig nästan skamsen med tanke på den fina upphämtningen förra säsongen, och nu detta.  

Strax efter jul hade Grimsta häng på kvalplats uppåt, men fem raka förluster i sluttampen blev ohållbart.

– Hela säsongen är inte dålig, det är avslutningen som är för kass. Vi hade allt i egna händer och har bara oss själva att skylla, vi hade flera matcher att säkra kontraktet. Laget kom i en sen svacka som blev en negativ spiral, hela truppen faller igenom på slutet.

På torsdagen samlas truppen och pratar framtiden. Utvärdera det som varit och blicka framåt.

– Vi får se hur klubben och truppen vill göra till nästa säsong. Det är många frågor just nu, men inte så många svar. För egen del känner jag en stor revanschlusta. Det vore bra för klubben att ha ett lag i ettan, men i år räckte vi inte till.

Mer säsongen 2017/18

Bästa målskytt: Ron Sjöblom, 23 mål

Flest assist: Håkan Fröberg, 12 assister

Flest poäng: Ron Sjöblom, 34 poäng

Publiksnitt: 123

Största förlust: 1-9 mot Rosersberg i oktober

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat sex matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00