Snabba. Friidrottarna kämpade på i stekande sol under Mälaröspelen. Foto: Aurora Faure Ragani

Guldjubel för Mälarö SOK

Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgen

  • Publicerad 10:35, 31 maj 2018

Det var Träkvistavallens första sjumeters-hopp och det placerar honom för tillfället som fyra i Sverige.

I lördags lockade Mälarö SOK 250 förväntansfulla friidrottare till den åttonde upplagan av Mälaröspelen på Träkvistavallen. I stekande sol bjöds den stora publiken på 900 grenstarter i höjdhopp, kula, längdhopp, vortexspjut samt löpning på distanserna 60, 80, 200 och 800 meter. Tävlingsledare Daniel Karlsson Lönnö var nöjd med dagen.

– Vi hade vårt näst största arrangemang hittills och det rullade på väldigt bra i högsommarvärmen. Vi hade stor vattenåtgång för våra funktionärer och deltagare som kämpade på bra trots gassande sol, säger han.

Det slogs en hel del tävlingsrekord under dagen och för det förärades man med en pokal. Friidrottarna från hemmaklubben Mälarö SOK var lyckosamma och plockade hem flera fina medaljer.

– Det blev totalt åtta guld för Mälarö SOK och Linus Westerlund blev den mest framgångsrike aktive för klubben med två guld och ett silver i P10, säger Daniel Karlsson Lönnö.

Rekordhopp på ”vallen”

Dagens bästa resultat stod Thomas Rydh-Sternbeck från Österhaninge IF för. Trots att han fortfarande är sistaårsjunior slog han till med 7,16 meter i seniorklassen i längdhoppstävling viket var det längsta hoppet någonsin på Träkvistavallen.

– Det var Träkvistavallens första sjumeters-hopp och det placerar honom för tillfället som fyra i Sverige, säger Daniel Karlsson Lönnö.

Ekerögymnaster tog guld i Västerås

Sport Det blev guld till Ekerögymnaster i truppgymnastik i Västerås.fredag 17/5 6:00